ANNONS

Sänkt hastighet på flera gator

Till våren 2016 blir det nya, lägre hastighetsgränser på flera Kungsholmsgator.
ANNONS

Störst skillnad blir det på Hantverkargatan och Kungsholmsgatan där gränsen sänks från 50 till 30 kilometer i timmen.

– Att få ner hastigheten är en säkerhetsfråga. Men också för att förbättra luftkvaliteten och få mindre buller, säger Daniel Helldén (MP) trafikborgarråd.

En rad andra gator, som Fleminggatan, Gamla Essinge Broväg, Sankt Eriksgatan och Norr Mälarstrand får sänkta hastigheter – från 50 till 40.

Sänkningarna på Kungsholmen ingår i ett pilotprojekt och är planerade till våren 2016. På längre sikt ska det inte finnas några gator med 50-kilometergräns i Stockholms stad.

– Vi vill inte ha oskyddade trafikanter på gator där hastighetsgränsen är över 30. Det bli mer trafiksäkert att ha lägre hastighetsgränser på gator där bilister och cyklister delar på samma ytor, säger Daniel Helldén.

Samtidigt som hastigheten sänks på flera gator höjer man till våren från 50 till 60 kilometer i timmen på Centralbron och senare även på Västerbron och Drottningsholmsvägen.

– Det finns gator där det är helt separerat mellan olika trafikslag. Centralbron är en sådan. Men höjningarna får inte ske utan trafiksäkerhetsfrämjande åtgärder och utan bullerutredningar, säger Daniel Helldén.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.