ANNONS

Nej till sänkt hyra för Värmdöföretag under coronakrisen

Deshira Flankör (M) kommunalråd Värmdö
Värmdös kommunalråd Deshira Flankör (M) ser ingen möjlighet att ge hyreslättnader för företag som hyr av kommunen.
Kommunalrådet Deshira Flankör (M) säger nej till sänkt hyra under coronakrisen för företag som hyr lokaler av Värmdö kommun. Enligt henne skulle kommunen tvingas kompensera de 99 procent av Värmdöföretagen som har andra hyresvärdar på motsvarande sätt för att behandla alla lika.
ANNONS

I Örebro efterskänker kommunala Örebrobostäder två månadshyror till ”drabbade företagare i coronas spår”. Socialdemokraterna i Värmdö vill att Värmdö kommun ska göra det samma för att undvika att Värmdöföretag går i konkurs.

Men kommunalrådet Deshira Flankör (M) ser ingen möjlighet att genomföra förslaget.

”Skulle behöva ge motsvarande till övriga Värmdöföretag”

”Vi har över 6 000 företag på Värmdö, där drygt 1 procent hyr lokaler från kommunen. Om vi skulle gå ut med en hyresreducering för denna utvalda grupp skulle motsvarande stöd behöva ges till resten av Värmdöföretagen om kommunen ska behandla alla lika”, skriver hon.

”Mer av anständighetskaraktär”

Hon har inget stort krispaket att erbjuda Värmdös företagare.

”Det vi kan göra är mer av anständighetskaraktär som exempelvis skjuta på tillsynskontroller, korta ner betalningstider till företag och förenkla för företag att öppna sina uteserveringar.”

”I kristider gäller det att kommunen visar mod”

Oppositionsrådet Carl Kangas (S) är besviken.

– Trist att Moderaterna avfärdar konkreta förslag på så lösa grunder. Andra kommuner har infört detta, till exempel Örebro. Där verkar M tycka att förslaget är bra. I kristider gäller det att kommunen visar mod och handlingskraft och Värmdöföretagen måste få hjälp med att minska kostnadsbördan inte bara få anstånd, säger han.

Hoppas regeringen sänker skatter och arbetsgivaravgifter

Deshira Flankör hoppas i stället att den S-ledda regeringen kan hjälpa alla företagare i Värmdö och övriga landet ”genom lättnader i form av skatter och arbetsgivaravgifter”.

”På så sätt skapar man incitament för företagen att fortsätta vilja vara företagare och återanställa i framtiden. Den påverkan och upplevelse som många småföretag kommer att få är ingenting som de snabbt kommer att komma över.”

ANNONS

”Ingenting slår dock hjälpen från konsumenter”

Hon hoppas att alla Värmdöbor fortsätter att stötta varandra.

”Jag vill passa på att uppmana att ingenting slår dock hjälpen från konsumenter genom att vi som köpare fortsätter handla och anlita företagen.”

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.