Sanna sjunger på årets höstfest

Folkkära Sanna ­Nielsen väntas dra en rekordpublik på ­höstfesten nästa helg.

Nästa helg, den 26 september, är det höstfest i Vallentuna centrum. Höstfesten är en tradition som varje höst drar många besökare till Vallentuna centrum.

I år väntas rekordpublik när den folkkära artisten Sanna Nielsen, aktuell som ny ledare av Allsång på Skansen, kommer till höstfesten och uppträder med sitt band.

– Det kommer att bli en riktig liveshow som skiljer sig från tidigare års uppträdanden där det varit singback, säger Sofie Thorin från centrumföreningen som stått

Uppträdandet på höstfesten blir Sanna Nielsens enda i Stockholmsregionen sommaren och hösten 2015 och enligt hennes manager är det stort intresse för spelningen.

– Det är ett jämnt flöde med folk som hör av sig och vill veta när och var spelningen är. Hon har fans som följer henne. De vill passa på när hon är i Stockholm. Jag tror att det bli väldigt mycket folk på det här evenemanget, säger Kent Liljefjäll, manager.

Förutom Sanna Nielsen kommer centrum vara fullproppat av aktiviteter under höstfesten. Bland annat kommer en 16 meter lång hoppborgshinderbana att finnas utanför kulturhuset, en klättervägg kommer att finnas på plats. En foodtruck kommer att servera streetfood och den populära clownen Dannyman och följeslagaren ballongprinsessan kommer att underhålla barnen.

– Jag känner mig glatt exalterad, säger Sofie Thorin, centrumföreningen.

Hon har fans som följer henne. De vill passa på när hon är i Stockholm.

100 000 till världens barn

Brottby Regn och rusk under sommaren gjorde att många passade på att rensa i förråd, källaren och vindar.

Det märke Gunilla Holm som driver Gunillas loppis. Under sommaren har folk vallfärdat till henne för att skänka bort gamla saker. Och sakerna har sålt. Cirka 100 000 kronor har besökare i loppisen handlat för sedan april till och med nu. Pengarna går nu till Radiohjälpens insamling Världens Barn.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla som bidragit och skänkt saker och pengar, säger Gunilla Holm.