Inga-Sarah och Löpar-Uffe får dig på fötter

Inga- Sarah och Löpar-Uffe i spåret.
Inga- Sarah och Löpar-Uffe i spåret.
Hör du till dem som har svårt att lämna soffan eller datorn? Vallentunalöparna Inga-Sarah Lindholm och Uffe "Löpar-Uffe" Bernhardsson bjuder in till löpargrupper för stillasittare.
- Alla är välkomna - de som aldrig sprungit ett steg eller inte sprungit på 20 år, säger Inga- Sarah Lindholm.

Kanske har du sett dem susa förbi? Löpgruppen i Vallentuna friidrottsklubb som springer tillsammans två gånger i vecka i ur och skur.

– Det kan vara tufft att ta sig ut en mörk och kall november kväll. Men känslan efter en dusch och sen middag när man kommer hem är härlig. Då mår man gott, säger Inga-Sarah Lindholm, långvarig löpare.

Nu vill hon och löparkompisen Uffe ”Löpar-Uffe” Bernhardsson få igång stillasittande Vallentunabor och bjuder in till gratis löpkurs för ovana löpare.

– Jag skulle så gärna vilja få hit hela Vallentunas nybörjarlöpare, ovana och sådana som gärna vill testa, att springa i grupp framförallt, säger Inga Sara Lindholm.

Kursen börjar nu på onsdag och håller sedan på fem onsdagar i rad.

– Det ska bli jätteroligt, säger Uffe ”Löpar-Uffe” Bernhardsson.

Han och Inga Sarah kommer att träna gruppen löpteknik, backträning och intervaller.

Projektet är en del av Svensk Friidrotts: ”Sverige på fötter”-satsning som vänder sig till människor över hela Sverige som inte rör på sig. 7 juni hålls projektets stora manifestation. I Vallentuna firar man på Vallentuna IP med löpning och korvgrillning.

Var? Vallentuna IP:s motionsspår vid utegymmet.

När? Onsdag 10 maj klockan 18-19

 

 

 

 

Fakta

Se vår livesändning

Friheten, att vara ute i skog och mark, träffa vänner och resa.

Det är vad Inga Sarah Lindholm gillar med löpning. Se vår live sändning från Vallentunalöparnas träning på Mitt i Vallentunas Facebook