ANNONS

Sargat Hanvikens SK åkte på fjärde raka förlusten

Hanvikens defensiv är skakig. Linus Lindeberg har tvingats släppa in många mål (arkivbild).
Hanvikens defensiv är skakig. Linus Lindeberg har tvingats släppa in många mål (arkivbild).
Tränaren Björn Lundin är trots allt optimist.
Tränaren Björn Lundin är trots allt optimist.
Hanvikens SK:s division 3-lag i fotboll är sargat av skador och sjukdomar.

Truppen är så tunn att man tvingats använda reservmålvakten som utespelare.
ANNONS

Hanvikens SK är nykomling i fotbollstrean. Efter fem omgångar är laget sist med tre poäng. De fyra senaste matcherna har förlorats, senast i söndags borta mot Älta (1–3).

– Det låter kanske underligt, men vi har varit lika bra som motståndarna i samtliga matcher, säger tränaren Björn Lundin.

Lundin säger att han inte vill skylla ifrån sig. Hanviken har bjudit på flera billiga baklängesmål och inte utnyttjat chanser framåt.

– Men tyvärr är en stor orsak till förlusterna att vi är drabbade av skador och sjukdomar. Vi har sådan tunn trupp att avbytarbänken nästan är tom.

Tre av fyra ordinarie backar saknas: Allan Svensson, David Qvist och Tim Lidell. Svensson har ont i en hälsena och Qvist är sjuk. Båda är på bättringsvägen och kan vara spelklara inom kort.

För vänsterbacken Tim Lidell är prognosen något dystrare. Nyförvärvet från AIK åkte på en ljumskskada i andra omgången. Rehabträningen går dock bra.

Defensiven har alltså av naturliga skäl varit lite skakig. Det 19-åriga målvaktslöftet Linus Lindeberg har ännu inte nått samma klass som förra säsongen, och har gjort några tavlor som resulterat i baklängesmål.

Reservmålvakten Jonathan Grahn Sherin har inte varit aktuell att hoppa in eftersom han tvingats vara utespelare på grund av spelarbristen. Björn Lundin vågar ändå vara optimist.

– Snart är flera spelare tillbaka och vi har inte givit upp hoppet på något vis.

ANNONS
Fakta

Jumbofinal på söndag

Nykomlingen Hanvikens SK har det tungt i herrarnas division 3 södra Svealand i fotboll. Efter fem omgångar är laget näst sist.

HSK inledde med seger mot IK Viljan. Men sedan har fyra raka förluster radats upp. Den senaste kom i söndags då det blev 1–3 borta mot Älta IF.

På söndag är det tidig jumbofinal då HSK har hemmamatch mot Lindö FF.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.