ANNONS

Väsby ska stötta särskilt begåvade elever

Förslaget togs upp av Liberalernas gruppledare Margareta Hamark.
Förslaget togs upp av Liberalernas gruppledare Margareta Hamark.
Margareta Hamark (L).
Margareta Hamark (L).
I måndags klubbade kommunfullmäktige igenom en motion om att kommunen ska ta fram en handlingsplan för att stötta barn med särskild begåvning i förskolan och skolan.
– Det har saknats en systematik i hur vi arbetar med elever som har det lätt för sig, säger Margareta Hamark (L).
ANNONS

Förslaget kommer från Liberalerna, som menar att elever med särskild begåvning ofta känner sig missförstådda i skolan och att det behövs strategier för att motverka detta.

– Vi är generellt ganska bra på att stötta elever som har det svårt i skolan, men det har saknats en systematik i hur vi arbetar med elever som har det lätt för sig. Konsekvensen kan bli att dessa barn blir uttråkade och i värsta fall tröttnar på skolan. Det är problemet som vill vi komma till rätta med genom det här förslaget, säger Liberalernas gruppledare Margareta Hamark.

”Helt i linje med skollagen”

Såväl kommunstyrelsen som utbildningsnämnden har uttryckt sig positivt kring förslaget. När motionen togs upp på fullmäktige i måndags var inget parti emot. Utöver Margareta Hamark (L) kommenterade även Miljöpartiets gruppledare Lars Valtersson förslaget.

– Det här förslaget är helt i linje med skollagen. Man uppfattar att ungefär fem procent av eleverna är särskilt begåvade och det här har uppmärksammats mer på senare år. Det är också helt i linje med det arbete som planeras på utbildningskontoret och i utbildningsnämnden, säger Lars Valtersson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.