ANNONS

LAMM – säsong 22 från Överjärva gård

Dags för en ny säsong av LAMM.
Dags för en ny säsong av LAMM.
Vår betyder lammpremiär och nya karaktärer som gör entré i fårsåpan på gården. Men i år höll det på att sluta riktigt illa redan i första avsnittet. Och snart försvinner en av trotjänarna på gården.
ANNONS

Solen strålar riktigt ordentligt när Mitt i är på besök i lammhagen på Överjärva gård. Nyfödda lamm, nyförlösta tackor och spränggravida diton ligger på gårdens egen playa, halmstacken.

– Det är som på Mallorca, de kan ligga här hela dagarna och bara sola. De äter och sover, som tonåringar, berättar fåraherdinnan Ulla Alm.

Hon är inne på säsong 22 av fårföljetongen på Överjärva gård. Varje säsong bjuder på sina höjdpunkter, cliffhangers och oväntade tvister. I år höll det på att gå riktigt illa redan i avsnitt ett.

– Det första lammet fick navelsträngen om halsen och höll på att bli kvävd. Jag hann dock rädda den, berättar Ulla.

Faror hotar även från ovan. En ormvråk svävar majestätiskt över höjden, samtidigt som tackan Susanne håller noga koll på den.

– Fast den tar nog inget lamm? Men lite efterbörd som ligger och skräpar kan nog slinka ner, säger Ulla.

Intriger uppstår lätt vilket kan leda till dramatik när en tacka är och nosar på någon annans lamm.

ANNONS

– Då åker de på en snyting direkt, berättar Ulla.

Överjärvas egen penetrator Muffe kommer i år att behöva skrivas ur serien. Med 11 års tjänstgöring och flerdubbelt antal avkomma är det dags för tacktjusaren att kasta in klöven.

– Men han fick två söner i år, Lillmuffe och Mellanmuffe. Fast de blir inte heller kvar så länge, förutom som fårskinn då, säger Ulla Alm.

Bagglammen blir ju som bekant inte långvariga, utan i oktober åker de russebuss hela vägen till slakteriet.

To be continued…

Fakta

Vad ska de tre lammen heta?

Ullet och Gullet, Castor och Pollux, Vallman, Henrika… listan kan göras lång på lammnamn som ni läsare kommit på under åren. 

Att Mitt i:s läsare namnger något eller några av de nyfödda lammen på Överjärva gård är en kär tradition av mängden förslag att döma.

I år får läsarna vara med och döpa inte mindre än tre lamm i en syskonskara. Två bagglamm och ett tacklamm är det, men låt inte det hindra er namnkreativitet!

Skicka dina namnförslag, en motivering samt namn, adress och telefonnummer till solna-sundbyberg@mitti.se så är du med i tävlingen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.