ANNONS

Tiana från Sätra hyllad av Talang-juryn

Tiana Salmon, skärmdump. sätratjej i gruppen High15 som är med i tv4:sa Talang våren 2017.
Tiana Salmon har bott i Sätra hela livet. Blicken är riktad mot stora världen.
Alva Lindgren, Tiana Salmon, lleucu Young, Amie Parfitt i gruppen High 15. Tiana, 13, bor i Sätra.
Alva Lindgren, Tiana Salmon, lleucu Young, Amie Parfitt i gruppen High 15.
Juryn i TV4:s Talang jublade när de såg 13-åriga Sätratjejen Tiana Salmon uppträda med gruppen High15.
Det blev en solklar plats i semifinalen, som direktsänds den 6 maj.
ANNONS

Sätt er framför tv:n nästa lördagskväll, om ni vill se en Sätratjej riva ner applåder i semifinalen av Talang. Hon heter Tiana Salmon, är 13 år och älskar att sjunga. Sedan i somras är hon med i gruppen High15, som gjort succé i TV4:s Talang. Juryn tog till starka lovord när de uppträdde.

– Det var extremt kul att uppträda. Vi hoppades förstås att det skulle gå bra, men det var chockartat att gå till semifinal för det var så många duktiga med, säger Tiana Salmon.

Gruppen började lugnt, med ”Sweet child of mine” av Guns N’ Roses. Men så kom överraskningseffekten: De bytte snabbt till till hitlåten ”Bang Bang”,  av Jessie J, Ariana Grande och Nicki Minaj. Då reste sig flera i juryn och jublade. David Batra såg rentav lyrisk ut när han sa att dessa tjejer har chans att bli något stort.

Ljuva ord för fyra tonårstjejer med popstjärnedrömmar, förstås.

– Vi vill jättegärna bli en internationell popgrupp, men det viktigaste är att vi får vara lyckliga, sjunga och hålla ihop, säger Tiana Salmon.

Gruppen High15, som varvar pop med r’nb, sattes samman av artistutbildningen Stage Academy 2015. Från början fanns tre medlemmar: Alva Lindgren,  lleucu Young och Amie Parfitt.

– Jag kom i kontakt med Stage Academy vid en open stage i Skärholmen centrum hösten 2015. Jag tog chansen och ställde mig på scenen. Sommaren 2016 fick jag frågan om jag ville vara med. Sedan sattes jag i träning, berättar Tiana Salmon.

Redan då hade hon scenerfarenhet, genom sin roll i musikalen ”Livet är en schlager”. I nio månader medverkade hon i den, på Cirkus. Det blev både skådespeleri, sång och dans.

Nu förbereder hon sig för fullt för den direktsända semifinalen (en av tre) i Hangaren Subtopia i Alby, den 6 maj. Därifrån sänds också finalen den 19 maj.

ANNONS
Fakta

High 15 vill inte lämna någon utanför

Namn: Tiana Salmon.

Ålder: 13 år.

Bor: I Sätra. ”Har bott här hela livet”.

Skola: Musik- och sånglinjen på Kulturama i Hammarby sjöstad.

Aktuell: Har gått till semifinal i TV4:s Talang, med gruppen High15. Direktsändning sker från Subtopia Hangaren den 6 maj. Övriga semifinaler sänds också därifrån, den 29 april och den 13 maj. Finalen sänds den 19 maj.

Namnet på gruppen: High15 står för att ingen ska lämnas utanför. En High15 gör man istället för en High5. Man måste vara minst tre, men kan förstås vara ännu fler.