ANNONS

Sätra ny plats för återvinning

Det är hårt tryck på återvinningscentralerna i söderort.

För att minska köerna i Östberga och Vantör öppnar man nu en ny i Sätra.
ANNONS

Den som fyller bilen med grovavfall och åker till återvinningscentralen i Östberga möts ofta av långa köer upp för backen till containrarna. I snitt besöker omkring 500 personer centralen varje dag. Även den i Vantör är välbesökt.

Nu öppnar Stockholm stad en återvinningscentral i Sätra, den första i västra söderort.

– Det här är ett sätt att öka servicen för dem som bor i södra Stockholm, många får kortare väg att åka. Det är periodvis hårt tryck och köer i Östberga och Vantör och det här blir en avlastning, säger Peter Nyström, chef vid trafikkontorets enhet för återvinningscentraler och farligt avfall.

Den nya centralen i Sätra blir cirka 7 700 kvadratmeter stor. Precis som på övriga centraler ska man bland annat kunna slänga byggavfall, trasiga möbler och elektronik.

Centralen ligger i Sätra industriområde alldeles intill E4:an. För att inte biltrafiken ska störa för mycket har området försetts med bullerplank. Rampen där alla containrarna står har också tak över sig som är ljuddämpande.

– Är containrarna tomma kan det låta ganska mycket när man slänger saker i dem. Vi har försökt göra miljön där så trevlig som möjligt, både för dem som jobbar där och för kunderna, säger Peter Nyström.

Under förra året slängdes 35 000 respektive 17 000 ton avfall på återvinningscentralerna i Östberga och Vantör. I Sätra räknar man med att ta emot omkring 15 000 ton per år, samtidigt som det minskar på de andra två.

Den nya återvinningscentralen invigdes i går.

ANNONS
Fakta

Hit kan du åka

ÅVC Vantör: Kvicksundsvägen 16.

ÅVC Östberga: Bussens väg 2.

ÅVC Sätra: Strömsätravägen 8.

Under julafton, juldagen, nyårsafton och nyårsdagen håller alla tre stängt. Annars är det öppet måndag-torsdag 10-20 och fredag-söndag 9-16 (17 i Sätra)

Källa: Stockholms stad