Tre mördade i Sätra på två dagar – över 80 förhör hållna

Sätra centrum 181124
Ett misstänkt dubbelmord och en dödsskjutning i den lilla Stockholmsförorten Sätra. Våldsdåden har fått polisen att sätta in alla krafter.
– Det rör sig om en av de grövsta typerna av brott som finns och det är också därför vi har tagit beslut om en särskild händelse, säger Manne Jönsson, kommenderingschef vid polisen.

Det var tidigt i går morse som polisen larmades till en lägenhet i Sätra och hittade en skottskadad man. Mannen, som är född på 1990-talet, avled kort senare av sina skador.

Två män sitter anhållna, skäligen misstänkta för mordet. Det är den lägre misstankegraden. Förhören med dem fortsätter.

”I kriminella miljöer”

– Det finns inget i ärendet som tyder på att detta är brottslighet som skulle kunna drabba vem som helst. Skjutvapenvåldet drabbar snarast de som befinner sig i kriminella miljöer och därför jobbar vi sedan en tid riktad mot de personerna och mot narkotika och vapen, säger Manne Jönsson.

Att händelsen behandlas som ett särskilt händelse ger polisen möjligheter att använda extra resurser i utredningen.

– Vi har hållit över 80 förhör i ärendet. Det har skett bland annat genom dörrknackning i området. Den fortsätter vi med idag också, säger Carina Skagerlind vid polisens regionledningscentral.

Ingen gripen för dubbelmordet

Lördagens skjutning inträffade inte långt från den plats där två unga män i torsdags hittades döda i ett källarförråd. Polisen har inlett en förundersökning om mord i det fallet, men där finns ingen frihetsberövad.

– Vi fortsätter med trygghetsinsatser i området. Vi har extra personal på plats för att samla vittnesuppgifter och för att finnas där om någon vill prata på något sätt, säger Carina Skagerlind.