Sätrareservatet kan få frisbeegolf

Satsningen på att poppa upp Sätra naturreservat fortsätter. En bana för frisbeegolf är den senaste idén.

Nya utegym, ny hundrastgård och breddning av gångstigarna. Det har hänt en hel del i Sätra naturreservat den senaste tiden. Och det är inte slut än.

– Vi har tittat på andra reservat i Stockholm, till exempel Nackareservatet, och sett hur många som besöker dem. Sätrareservatet är fortfarande lite hemligt, lite gömt. Vi vill lyfta fram det, säger Sara Heppling Trygg, samhällsplanerare vid Skärholmens stadsdelsförvaltning.

Efter en idé från bland andra JKS basket har man nu ansökt om tillstånd att anlägga en frisbeegolfbana i reservatet. En sådan bana finns till exempel på Järvafältet. Den har 18 hål och är stor som en riktig golfbana. Den som diskuteras i Sätraskogen är tänkt att bli betydligt mindre.

– Tanken är att den ska göras rolig och spännande även för dem som är duktiga, men den får inte ta över, säger Sara Heppling Trygg.

Själva ”hålen” i frisbeegolf består av korgar med kedjor som man ska pricka. Tolv sådana korgar planeras. Viss gallring av växtligheten i reservatet kommer att krävas för att göra plats.

– Vi diskuterar med miljöförvaltningen var man skulle kunna göra det. Det handlar inte om några större ingrepp. Inte så att någon yta skulle kalhuggas, säger Sara Heppling Trygg.

En annan sportnyhet i området är en beachbasketplan nere vid Mälarhöjdsbadet. Där ska också ett nytt hopptorn vara på plats till nästa sommar.

Det handlar inte om några större ingrepp. Inte så att någon yta skulle kalhuggas.