ANNONS

Sätraskolan skapar plan mot kränkningar

sätraskolan
Sätraskolan.
Ledningen för Sätraskolan har skapat en handlingsplan, efter Mitti:s artikel om rasism bland en liten grupp pedagoger.
- I slutändan kan något gott komma ur detta, säger rektorn Margareta Forsman.
ANNONS

En uppmaning till alla anställda att anmäla alla typer av kränkningar de ser och hör. En psykosocial enkät bland personalen. Och samtal med elever om vikten av att berätta om de utsätts för verbala eller fysiska kränkningar.

Det ingår i den handlingsplan som ledningen för Sätraskolan skapat, efter Mitt i:s artikel om att en liten grupp pedagoger på skolan använder rasistiska och sexistiska uttryck. Källorna, som var flera och samstämmiga, var personer med färsk erfarenhet av skolan.

– I slutändan kan något gott komma ur detta. Vi har arbetat med denna problematik tidigare och nu finns det återigen anledning att gå till botten med detta och se om vi missat något, säger Margareta Forsman, som tillsammans med de fackliga företrädarna jobbar vidare med frågan enligt skolans handlingsplan och  rutiner.

Artikeln om rasism handlade om en liten grupp

Men det första hon gjorde var att samla personalen och berätta om uppgifterna i artikeln. Reaktionen blev då mycket stark. Texten handlade om en liten grupp pedagoger, men många anställda såg den som ett angrepp på hela skolan.

– Många upplevde en kollektiv skuld. Vi har arbetat så otroligt hårt med de värdegrundsfrågor och är stolta över vad vi åstadkommit. Därför blev reaktionen så kraftfull. De tyckte att bilden var orättvis, säger Margareta Forsman.

Hennes inställning är att det viktiga nu är att fortsätta och fördjupa det värdegrundsarbete som skolledningen fokuserat på sedan hon tillträdde 2014.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.