ANNONS

Sats öppnar i Ursvik – med 600 kvadrat bollhall

Marie Eriksson, club manager på Sats Ursvik
Marie Eriksson, club manager på Sats Ursvik
Dagarna efter nyår flockas människor i svettiga gymlokaler. Nyårslöften ska infrias och detta året kommer man inte ge vika. Nu öppnar Sats ett till gym i Sundbyberg.
ANNONS

2015 mättes Sundbyberg att vara Sveriges mest gymtäta kommun.

Precis efter den mest befolkade perioden på gymmen öppnar nu ännu ett gym – Sats i Ursvik. 29 januari slår gymjätten upp dörrarna på Rissneleden, mellan Rissne och Rinkeby.

Gymmet i Ursvik blir det tredje Sats-gymmet i kommunen. Så behövs det verkligen fler gym i Sundbyberg? Den frågan ställer Mitt i till nya anläggningens club manager, Marie Eriksson.

– Ja, vi ser att efterfrågan är stor och vår vision är att få fler hälsosammare och gladare och då måste vi finnas tillgängliga. Det är inte som så att vi har brist på besökare utan snarare tvärtom, att det kan vara lite mycket på vissa anläggningar.

Varför Ursvik?

– Vi expanderar mycket just nu och just Ursvik är ett bra upptagningsområde. Det är många som bor i området och många som passerar. Vi vill ju göra det lättare för folk att träna och vill därför vara tillgängliga på bra platser, så därför blev det Ursvik, säger Marie Eriksson, Club manager på Sats, till Mitt i.

Unika bollhall

2 000 kvadratmeter stor blir anläggningen i Ursvik. Där utlovas en bollhall på 600 kvadratmeter för bokningsbara bollsportsklasser, som basket och innebandy. Marie Eriksson berättar även att det ska tillkomma ett utegym på 140 kvadratmeter.

Man brukar säga att gymmen är fulla fram till mitten av februari. Är januari rätt tid att öppna ett gym?

– Ja absolut. Vi ser mer och mer en vändande trend att folk fortsätter träna. Det trappar inte av på samma sätt som förut. Fler och fler lever en väldigt aktiv livsstil, det är väldigt positivt, säger Marie Eriksson till Mitt i.

ANNONS

 

Fakta

Fler kvinnor tränar

Sedan 2008 har allt fler svenskar börjat träna på fritiden. I synnerhet ägnar 74 procent av kvinnorna tid åt träning, visar Statistiska Centralbyråns statistik från 2017.

Källa: SCB
ANNONS