Väsby satsar 200 000 på kvinnors företagande

"Vi behöver göra insatser för företagande kvinnor", säger Ann-Christin Frickner (C).
"Vi behöver göra insatser för företagande kvinnor", säger Ann-Christin Frickner (C).
Andelen företagsamma kvinnor i Upplands Väsby är lägre än genomsnittet i riket. Nu satsar kommunen 200 000 kronor per år för att stärka kvinnors företagande och näringslivet som helhet.

Både andelen företagsamma individer och andelen företagsamma kvinnor i Väsby är lägre än rikets genomsnitt. För att främja jämlikheten har Väsbyalliansen beslutat att skjuta till 200 000 kronor årligen till Väsby promotion för ett pilotprojekt som ska stärka kvinnors företagande – men även näringslivet som helhet i kommunen.

Ska ge bättre förutsättningar

Centerpartiets gruppledare Ann-Christin Frickner var en av dem som drev frågan om kvinnors företagande under valrörelsen. Enligt henne råder det i dag ojämlika förhållanden mellan män och kvinnor som driver företag. Bland annat menar hon att kvinnor har sämre förutsättningar att nå finansiering.

– Vi behöver göra insatser för företagande kvinnor och ledarskap så att lika förutsättningar ges för de företagare som vill verka i vår kommun, säger hon.

Årligt bidrag

Det årliga bidraget ska hjälpa till att synliggöra kvinnor i företagsledande roller och stärka deras verksamheter.

– Med den här satsningen lyfter vi fram dessa kvinnor och skapar en plats för utbyte av kunskap, kontakter och erfarenheter, säger Ann-Christin Frickner (C).

Pilotprojektet kommer pågå under hela mandatperioden.