ANNONS

Ny satsning för nyanlända i Haninge

På bilden, flyktingbostäderna i Brandbergen.
På bilden, flyktingbostäderna i Brandbergen.
Haninge, Tyresö och Nynäshamn får pengar till nya etableringscenter för nyanlända. I varje centrum kommer det finnas arbetsförmedlare, jobbagent, vårdkoordinator och föreningssamordnare.
– Det blir en väg in vilket medför att arbetet effektiviseras, handläggningstiden minskar från fyra veckor till fyra timmar, säger kommunstyrelsens ordförande i Tyresö, Fredrik Saweståhl (M).
ANNONS
Haninge, Tyresö och Nynäshamn har beviljats 46 miljoner kronor till de tre etableringscentren för nyanlända. Pengar kommer från Europeiska socialfonden.
I varje centrum kommer det finnas arbetsförmedlare, jobbagent, vårdkoordinator och föreningssamordnare.
– Det blir en väg in vilket medför att arbetet effektiviseras, handläggningstiden minskar från fyra veckor till fyra timmar samt att varje person får ett avsevärt bättre mottagande än i dag, säger kommunstyrelsens ordförande i Tyresö, Fredrik Saweståhl (M).
När de nyanlända kommer till centrumen träffar de personal från de olika myndighetsområdena och en gemensam etableringsplan tas fram. De nyanlända får stöttning i frågor som boende, barnomsorg, hälsa, fritidsaktiviteter, att få kontakt med etablerade svenskar och inte minst – att få jobb eller börja studera.
Målen är bland annat att 65 procent av kommunernas nyanlända kvinnor och män har fått arbete eller studerar 90 dagar efter att det tvååriga etableringsprogrammet avslutats. I dag ligger siffran på 30 procent.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Haninge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.