ANNONS

Ny satsning på barn och unga i Rinkeby-Kista

*** Local Caption *** Genrebild barn, dagis, leksaker
Vid stadsdelsnämndens sammanträde 19 december antogs ett lokalt utvecklingsprogram.
Två nya bemannade parklekar ska öppnas under 2018, en i Husby och en i Rinkeby.
Två nya bemannade parklekar ska öppnas under 2018, en i Husby och en i Rinkeby.
För att öka trygghet, arbete och försörjning bland unga har nu en ny verksamhetsplan för 2018 antagits. Bland annat startas två nya parklekar och öppettiderna utökas på Ungdomens hus i Rinkeby.
ANNONS

Nu ökar man satsningen på barn och unga i Rinkeby-Kista, detta antogs vid ett sammanträde den 19 december. Man har tagit fram ett utvecklingsprogram och en verksamhetsplan för 2018 med flera nya satsningar. Bland annat ska två nya parklekar som är anpassade för barn med särskilda behov öppnas under 2018, en i Husby och en i Rinkeby.

Parkleken Rinken är en fritidsverksamhet i Rinkeby som också är anpassad för barn med särskilda behov Foto: Malcolm Jacobson

En annan satsning är att man ska hindra olovlig biltrafik genom att sätta upp trafikhinder i form av pollare och bommar. Man ska även öka tryggheten genom att utöka trygghetsvandringen i samarbete med bland andra polisen, fastighetsägarna och trafikkontoret.

– Flera insatser sker i samverkan med civilsamhället, landstinget, polisen, arbetsförmedlingen eller andra delar av Stockholms stad, vilket ger större kraft, säger Ulla Thorslund, stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista.

Fakta

Dessa satsningar ska göras i området under 2018

 • Föräldrar som väntar sitt första barn erbjuds sex hembesök av barnsjuksköterska och föräldrarådgivare i Husby.
 • Två nya bemannade parklekar ska öppnas under året, en i Husby och en i Rinkeby. Den välbesökta söndagsteatern för familjer i Husby, erbjuds framöver också i Rinkeby.
 • För att uppmuntra läsning hos barn 7-12 år startas verksamhet i Familjehusen i Rinkeby och Husby. Liknande verksamhet startar också på biblioteken.
 • Under 2018 utökas antalet fältassistenter från sju till tio som samarbetar nära med medarbetare i den nyetablerade verksamheten Framtid Järva som arbetar för att förebygga drogmissbruk.
 • Bemanningen på ungdomsgårdar och träffpunkter ökar och samarbetet med föräldragruppen knuten till Ungdomens Hus utvecklas.
 • Olovlig biltrafik ska hindras genom att trafikhinder i form av pollare och bommar placeras på olika platser i området.
 • Trygghetsvandringar genomförs för att inspektera vad som kan göras för att öka tryggheten i området. Nu ska också förskolebarn, skolbarn, ungdomar och äldre personer vara med och ge sin syn på utemiljön.
 • Ett nytt relationsvåldscentrum etableras i Västerort.
 • Ungdomar i området får möjlighet att söka jobb på skollov. 70 långtidsarbetslösa personer ska erbjudas så kallade Stockholmsjobb.
 • Ytterligare en skuld- och budgetrådgivare ska arbeta på medborgarkontoret i Husby.
 • Ungdomens Hus i Rinkeby ska öppna redan kl 12.00 på dagarna för att nå unga vuxna som varken arbetar eller studerar.
 • Unga vuxna som vill lämna en kriminell livsstil får stöd att göra det genom så kallade sociala insatsgrupper. Grupperna finns sedan tidigare i Rinkeby men erbjuds nu i hela stadsdelsområdet i samverkan med bland andra Spånga-Tensta stadsdelsförvaltningen.
Källa: Stockholms kommun
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.