Välj ditt område
Klyftorna när det gäller idrott och hälsa är i dag stora, visar undersökningar.
Klyftorna när det gäller idrott och hälsa är i dag stora, visar undersökningar.

Satsning ska få fler tjejer att idrotta

Nyheter Klyftorna när det gäller idrott och hälsa är i dag stora, visar undersökningar. Korpen ska i ett samarbete med två fritidsgårdar i Skarpnäck locka unga tjejer till att upptäcka och fastna för idrott och träning.

– Rörelse- och hälsoklyftorna måste minska. Vi vill att fler tonårstjejer ska upptäcka idrotten och hoppas på sikt att många fortsätter, och  till exempel blir aktiva i idrottsförbund eller föreningar, säger Emilia Bjuggren (S), arbetsmarknad- och idrottsborgarråd.

Regelbundna undersökningar visar att rörelse- och hälsoklyftorna i staden i dag är stora. Minst aktiva är barn i ekonomiskt svaga familjer och tjejer i tonåren. För att nå personer som befinner sig långt från träning och fysisk aktivitet har Sockholms stad beviljat stöd till Korpen MIF. Med sitt projekt ”Aktiv ungdom i Skarpnäck” ska de arrangera två träningar i veckan tillsammans med två ungdomsgårdar i området – en möjlighet för ungdomarna att prova på olika idrottsformer. Projektet riktar sig främst till tjejer och pengarna hämtas ur stadens idrottsbonus, medel som syftar till att öka andelen fysiskt aktiva personer.

– Om föreningarna får större stöd minskar deras behov av ta avgifter vilket öppnar upp för många fler att delta, säger Emilia Bjuggren.

Om ett år utvärderas satsningen för att se hur många som deltagit, och  vad den har lett till.

– Vi hoppas att resultaten blir bra, jag skulle gärna se att vi kan fortsätta med det här under några år framåt, det behövs, säger Emilia Bjuggren.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Allsvenskan

AIK vann över Djurgården

Nyheter

Villapriserna i Salem upp 65 procent

Sport

Tre Kronor hyllades på Sergels torg

Bostad

12000 bostäder i Farsta och Sköndal försenade

Brott

Fotobutik rånad – ”Väldigt olustig situation”

Nyheter

Veckan när makten kommer till Järva