ANNONS

Klart för sista delen i satsningen på ridhuset i Sättra

Ridhuset i Sättra i Upplands Väsby
Ridhuset i Sättra.
Upplands Väsby kommun godkände under måndagskvällen sista delen av ridhusprojektet i Sättra. 8 miljoner kronor ska gå till stallplatser, boxar och kanske ett kafé.
– Väsby och ridsport går långt tillbaka. Väsby är starkt förknippat med ridsport och det är väldigt roligt, säger Andrea Möllerberg (VB).
ANNONS

Den andra etappen i upprustningen av ridhuset i Sättra är tänkt att sätta i gång så fort det godkända investeringsförslaget handlagts.

– Det här är ett projekt som pågått länge och det känns jättebra att få göra klart det. Jag hoppas att ridklubben känner att vi kan sätta punkt för det här nu, säger Andrea Möllerberg (VB), ordförande i kultur- och fritidsnämnden till Mitt i.

20 miljoner avsattes för Väsby ridklubb

Upplands Väsby kommun beslutade under måndagen att avsätta 8 miljoner för att bland annat bygga och rusta upp nya hästboxar, för att stallet ska få plats med fler hästar. I ett pressmeddelande skriver kommunen även att ett kafé ska byggas på övervåningen ”så långt ekonomin tillåter”.

Förra året invigdes det nybyggda ridhuset som kostat över tio miljoner kronor att bygga. Totalt avsatte kommunen 20 miljoner för hela projektet.

– Det gamla ridhuset var väldigt litet, slitet och det regnade in. Så det här kommer att betyda jättemycket. Nu kommer vi kunna utöka vår verksamhet med fler hästar och erbjuda ridning för fler, sade Anna Ågren till Mitt i inför invigningen.

Del av ett jämställdhetsperspektiv

Enligt Andrea Möllerberg (VB) är det viktigt att det satsas på ridsporten som är kvinnodominerad, i och med att kommunen satsat mycket på mansdominerade sporter.

– Vi som kommun eller som politiker försöker tydliggöra för föreningarna att det är viktigt med ett jämställt tänk. I Väsby är det många unga tjejer som är engagerade i ridföreningar och historiskt sett har vi många idrotter i Väsby kopplade till pojkar. Till exempel hockey, säger Andrea Möllerberg (VB).