ANNONS

Han vill sätta stopp för bussen

Bertil Ahlberg vill inte veta av någon buss på Maria Röhls väg.
Bertil Ahlberg vill inte veta av någon buss på Maria Röhls väg.
Närmare till bussen? Nej tack, säger en klar majoritet av grannarna på Maria Röhls väg i Lilla Sköndal. Protesten är ett svar på landstingets förslag att dra linje 181 genom området.
ANNONS

– Vi vill inte att det ska vara busstrafik här i området. Gatan lämpar sig inte för tung trafik och det är så många småbarn i området, säger Bertil Ahlberg som bor på Maria Röhls väg.

Han är långtifrån ensam om den åsikten. 101 personer, de flesta på samma gata, har skrivit under en protest riktad mot det förslag som landstingets trafikförvaltning arbetar med: att ändra sträckningen för busslinje 181 och dra den genom nybyggda Lilla Sköndal.

De flesta som är emot hänvisar just till barnens säkerhet och till att gatan är smal med många utfarter.

”Hur kan någon tänka tanken att dra en busslinje på en så liten väg? Busshållplatserna som finns ger för övrigt tillräckligt bra tillgänglighet.”, skriver en av de boende.

Bertil Ahlberg håller med

– Det ligger en hållplats inte ens tio minuter bort, säger han.

Men det finns också de som ser fördelen med busstrafik.

– Jag tycker det skulle vara smidigt med buss genom området. Det står dessutom i detaljplanen, säger en småbarnspappa som Mitt i pratar med.

Vad säger landstinget då? Inte ett dyft.

ANNONS

– I september fattas beslut om eventuella trafikförändringar. Just nu kan vi inte säga någonting om detta, säger Claes Keisu, presskommunikatör på landstingets trafikförvaltning.

Fakta

Bakgrund

Varje år lägger landstingets trafikförvaltning fram förslag på förändringar av kollektivtrafiken. Det kan gälla allt från nya sträckningar till små ändringar av tidtabeller.

I det förslag som presenterades i våras står det så här om linje 181 mellan Skarpnäck och Farsta strand: ”Linjen övervägs att få förändrad linjesträckning och trafikera lilla Sköndal. Framkomligheten längs Maria Röhls väg måste säkras enligt riktlinjer och krav samt att hållplatser måste anordnas”.

Förslaget har funnits med även tidigare år utan att genomföras. Beslut om kommande trafikförändringar tas i september.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.