Välj ditt område
Dömer mannen.
Dömer mannen.

Satte eld på bostaden – döms för mordbrand

Nyheter Först slog mannen sönder köket, sen satte han eld på hans och sambons bostad i Nacka. Nu har han dömts till två år och två månaders fängelse.

Det var i maj i år som en kvinna larmade polisen. Hennes sambo hade då slagit sönder köket och en trappa i bostaden, och hon hade lämnat hemmet.

Polisen kom för kontroll i bostaden, men lämnade den kort senare då läget konstaterades vara lugnt. Då satte mannen eld på farstukvisten med hjälp av tändvätska.

Det framgår i en dom från Nacka tingsrätt, där Nackabon nu dömts för grov skadegörelse och mordbrand, plus våldsamt motstånd sedan han betett sig aggressivt vid ingripandet.

Varför brottet rubriceras som mordbrand beror på att tingsrätten anser att mannen förstått att branden skulle ha kunnat medföra en okontrollerbar brand, och att han varit likgiltig inför detta faktum. En spridd brand skulle kunna innebära fara för andra, resonerar rätten.

Mannen nekar till branden. Han har föreslagit att den kan ha uppstått i samband med grillning. Han var alkoholpåverkad den aktuella kvällen.

Mannen får fängelse i två år och två månader.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Rejäl ”muskelfest” för bilälskare i Jordbro

Nyheter

Snart kan vildsvinen inta Stockholms gator

Nyheter

Flera toppmoderater kräver ledarens avgång

Nyheter

Här är de nya planerna för Söderhallarna

Morgonkollen

Två rån i Haninge – tros ha samband

Brott

Personal gömde sig på toa vid rån mot butik