ANNONS

Satte eld på bostaden – döms för mordbrand

Dömer mannen.
Dömer mannen.
Först slog mannen sönder köket, sen satte han eld på hans och sambons bostad i Nacka. Nu har han dömts till två år och två månaders fängelse.
ANNONS

Det var i maj i år som en kvinna larmade polisen. Hennes sambo hade då slagit sönder köket och en trappa i bostaden, och hon hade lämnat hemmet.

Polisen kom för kontroll i bostaden, men lämnade den kort senare då läget konstaterades vara lugnt. Då satte mannen eld på farstukvisten med hjälp av tändvätska.

Det framgår i en dom från Nacka tingsrätt, där Nackabon nu dömts för grov skadegörelse och mordbrand, plus våldsamt motstånd sedan han betett sig aggressivt vid ingripandet.

Varför brottet rubriceras som mordbrand beror på att tingsrätten anser att mannen förstått att branden skulle ha kunnat medföra en okontrollerbar brand, och att han varit likgiltig inför detta faktum. En spridd brand skulle kunna innebära fara för andra, resonerar rätten.

Mannen nekar till branden. Han har föreslagit att den kan ha uppstått i samband med grillning. Han var alkoholpåverkad den aktuella kvällen.

Mannen får fängelse i två år och två månader.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.