ANNONS

Mall of Scandinavia petas från ännu en topplacering

Mall of scandinavia, Solna, shoppingcenter
Bästa butiksutbudet har Westfield Mall of Scandinavia, men det trivsammaste centrumet finns i Täby, enligt kunderna som svarat.
Westfield Mall of Scandinavia kommer på andra plats bland Stockholmarnas favoritcentrum. Jättegallerian snuvas av Täby centrum – i år igen.
ANNONS

Precis som i fjol hamnar Täby centrum i år i topp bland de mest omtyckta köpcentrumen i Stockholm. Westfield Mall of Scandinavia, med samma fastighetsägare, hamnar på plats två i undersökningen. NK tar tredjeplatsen och Nacka Forum hamnar på fjärde plats.

Hög kvalitet viktigt

Bra utbud av affärer, trivsel i lokalerna, ett bra bemötande och hög kvalitetsnivå hos affärerna pekas ut som viktiga framgångsfaktorer, enligt undersökningsföretaget Evimetrix som ligger bakom undersökningen.

1 600 personer har svarat

Undersökningen är genomförd via en webbenkät riktad till allmänheten i Storstockholm. Drygt 1 600 personer har i enkäten sagt sitt om 49 centrumanläggningar.

– De senaste åren har skillnaden mellan Täby Centrum och Westfield Mall of Scandinavia varit hårfin, men i år har Täby tagit ett lite större kliv och utökar avståndet, säger  Evimetrix vd Alf Brydolf-Berg i ett pressmeddelande.

Inte längre störst

Som Mitt i tidigare har rapporterat är Westfield Mall of Scandinavia är inte heller längre det köpcentrum i landet som omsätter mest pengar. 2018 omsatte Nordby Shoppingområde i Strömstad mer pengar och tog över förstaplatsen, visar HUI:s årliga topplistor för köpcentrum och handelsplatser

ANNONS