Scheinvillan är ute till försäljning igen

Villan är på 248 kvadratmeter.
Villan är på 248 kvadratmeter.
Harry Scheins omskrivna villa är till salu igen. Den här gången säljs de två tomterna separat – med utropspris på sammanlagt 21,5 miljoner kronor.

Skadorna efter branden har reparerats. Den feta soten från brandöken har sanerats bort.

– Villan är återställd i det skick den var innan branden, men där är extremt mycket att göra på det här huset. Det är inte mycket att spara utom stommen, säger Johan Derelöv, mäklare.

I annonsen beskrivs huset som en timmervilla på 248 kvadratmeter byggd 1920 och ombyggd på 1960-talet. Det bästa med villan är läget, intill Mörbyviken på Kevinge strand. Huset är i dåligt skick och säljs med friskrivning, det vill säga att den nuvarande ägaren, Harry Scheins vännina och arvtagerska Eva Fischer, friskriver sig från allt ansvar för eventuella dolda fel och brister.

I bostadsannonsen poängteras också att ”ytterligare byggrätt finns då så mycket som en femtedel av markarealen får bebyggas.” Senast villan och granntomten var ute till försäljning var det en 43-årig man som lade det vinnande budet på 19 miljoner kronor. Men innan köpet hann fullföljas försökte han elda upp villan. Han hade då fått reda på att villan hade omfattande fuktskador. Ett par dagar innan branden ska han dessutom ha fått ett förhandsbesked från kommunen om att han inte skulle få bygga om och förändra marken runt huset som han tänkt sig.

43-åringen avtjänar nu ett treårigt fängelsestraff för mordbrand.

Nu ligger villan ute till försäljning med utropspris på 11,5 miljoner kronor och granntomten, som är något större och helt obebyggd, på tio miljoner kronor.

– De som har varit här och kikat på villan är nog sugna på att rusta upp den som den är. Vill man bygga helt nytt är det enklare att köpa den andra tomten, vid sidan om, säger han.

I slutet av förra veckan hade han tagit emot ett par bud på huset, samtliga under utropspriset, men inga bud på den tomma tomten.