ANNONS

Schenker kör varor till Rinkeby igen

Transportföretaget Schenker började förra veckan köra ut varor till Rinkeby igen. Leveranserna stoppades tidigare efter att en chaufför blivit misshandlad.
ANNONS

En chaufför blev överfallen i samband med ett stöldförsök för ett par veckor sedan. Andra transporter blev sedan utsatta för stenkastning. Transportföretaget Schenker beslutade då att stoppa alla transporter för att skydda sina anställda.

Stoppet varade en vecka med undantag för leveranser av läkemedel som stoppades under ett dygn. Fyra postnummerområden påverkades. De som väntade på leveranser fick själva åka och hämta hos Schenker.

Efter händelserna i Rinkeby har nu företaget, tillsammans med invånare, polis och lokala väktare, hittat en lösning.

– Jag vill inte gå in i detalj på vad vi kommit fram till, men vi har hittat ett sätt som känns tryggt för alla våra chaufförer och som även poliser och väktare tycker känns bra, säger Pierre Olsson, pressansvarig på Schenker.

Det är oklart varför chaufförerna utsatts för stenkastning och blivit överfallna.

– Vi har ingen aning om varför det här drabbar oss. Det är förfärligt att kasta sten på transporter som ska förse butiker med livsmedel och mediciner.

Om det händer igen kommer leveranserna att stoppas på nytt.

Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat att byggnads­företaget Peab tillfälligt stoppade arbetet på Rinkebystråket och kallade hem sin personal efter att de utatts för bland annat stenkastning. Även då var orsaken oklar.

Vi har ingen aning om varför det här drabbar oss.

ANNONS