School´s Out Festival växer – plats för 2 500 ungdomar i år

Schools out sollentuna
Stella Eriksson och de andra som jobbar med School´s Out Festival håller på med förberedelserna som bäst just nu.
Förberedelserna är i full gång för årets School’s Out Festival som ordnas utanför Arena Satelliten på onsdag. Det är en av Stockholms största ungdomsfestivaler 13–17-åringar. I fjol kom över 2 000 ungdomar, nu utökas kapaciteten och 2 500 väntas vara med och fira att sommarlovet är här.

– Ja, vi har hela området utanför Arena Satelliten, men i år har vi även halva parkeringen så det blir ett större område, säger Stella Eriksson som arbetar med förberedelserna inför och säkerheten under festivalen.

scools out sollentuna

Cirka 2 500 ungdomar väntas komma till årets School´s Out Festival. Foto: Arena Satelliten

School’s Out Festival hade premiär 2010 och anordnades i Edsbergsparken fram till 2016, men flyttades till området utanför Arena Satelliten 2017.

Alkohol- och drogfritt

Tanken med en skolavslutningsfest är att samla alla ungdomar på ett ställe med en rolig, trygg och meningsfull festival som ska locka ungdomar att avstå från alkohol och droger.

Arena Satelliten

Festivalområdet byggs upp utanför Arena Satelliten. Foto: Arena Satelliten

– Vi vänder oss främst till Sollentunaungdomar, men det sprider sig lite till andra områden också. I år har det varit väldigt högt tryck på sociala medier, säger Stella Eriksson.

Fri entré till festivalen

Det är fri entré till School´s Out Festival och det går inte att boka biljett i förväg.

– Vi har haft en tävling där man kan vinna VIP-armband som gör att man får gå före kön, men annars är det köa som gäller, säger Stella Eriksson.

Kommer ni att ha plats för alla då?

– Förra året kom alla in till slut, även om det ett tag var fullt och vi fick köra en ut, en in. Det var väldigt lyckat i fjol så vi tror att det blir mycket folk i år, det är möjligt att vi inte kan ta in alla.

Öppnar 19 och stänger 24

Festivalen öppnar klockan 19. Årets artist är Blizzy och han kör live klockan 21. Klockan 21.30 kommer DJ Black Moose och 22.30 blir det DJ Samvice och skumparty. Klockan 24 stänger festivalen.

Alla ungdomar uppmanas att ta med sig en bild på sitt pass för att försäkra sig om entré.

Stella brinner för att unga ska känna sig trygga och delaktiga