ANNONS

Scouter samlar in glasögon till barn

Scouterna i Tyresö samlar in glasögon till barn i Uganda. Hittills har de fått in 200 stycken. Nu uppmanar de alla Tyresöbor att hjälpa till.
ANNONS

Kampala scout district i Uganda driver projektet ”Make blind people see”, där de delar ut glasögon i byarna runt huvudstaden.

I landet saknar nämligen många barn läsglasögon. Och glasögon med rätt styrka kostar för många familjer nästan en hel årsinkomst.

Trollbäckens scoutkår samarbetar med den ugandiska systerkåren och har under hösten hjälpt till att samla in glasögon i Tyresö. På bara några månader har de fått in över 200 par.

– Men vi har mest fått in vuxenglasögon. Det vi verkligen vill få in nu är fler glasögon för barn, säger Leeloo Hakefjäll, 14, scout i Trollbäckens scoutkår.

Nu vädjar scouterna till alla Tyresöbor att leta reda på alla glasögon som kan avvaras och skänka dem till insamlingen. Även optiker och företagare i kommunen uppmuntras att bidra.

– Barnen i Uganda behöver dem så att de kan läsa i skolan, säger Leeloo Hakefjäll som var med och överlämnade en låda med de dittills insamlade glasögonen till de 16 scouter från Uganda som var på besök i Tyresö strax innan jul.

Om du har gamla glasögon i fel styrka eller läsglasögon som kan avvaras så kan de lämnas till scoutstugan i Trollbäcken eller den i Älvsbacka.

Insamlingen pågår fram till valborg.

Barnen i Uganda behöver dem så att de kan läsa i skolan.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.