ANNONS

SD-avhopparen Margareta Larsson ångrar inget

Tyresöbon och före detta SD-politikern Margareta Larsson kan utan att gå till jobbet få ut 5,5 miljoner från svenska staten.
Tyresöbon och före detta SD-politikern Margareta Larsson kan utan att gå till jobbet få ut 5,5 miljoner från svenska staten.
Den före detta riksdagspolitikern och Tyresöbon Margareta Larsson har de senaste dagarna avslöjats som en av Sveriges största snyltare.

– Jag undviker att läsa tidningar och titta på tv. Själv har jag bara fått höra att jag är rakryggad. Mina vänner har reagerat positivt, säger hon.
ANNONS

I september 2015, efter en strid med SD:s partitopp, lämnade riksdagsledamoten och SD-politikern Margareta Larsson partiet för att bli politisk vilde. Nu visar en granskning som Aftonbladet gjort att hon inte deltagit i något politiskt arbete sedan dess. Ändå plockar hon ut sitt arvode på 62 400 kronor i månaden. Behåller hon dessutom sin plats i riksdagen fram till valet 2018, kan hon se fram emot riksdagspension fram till 65 års ålder, enligt SVT Nyheter. Sammanlagt skulle Margareta Larsson kunna plocka ut 5,5 miljoner kronor från staten utan att lyfta ett finger.

I en intervju i SVT:s Aktuellt på torsdagskvällen uppgav hon att hon inte hade några planer på att avgå och att hon hade för avsikt att utnyttja systemet till fullo.

När Mitt i Tyresö får tag på henne under fredagen står hon fast vid samma budskap:

– Ja inte har jag ändrat mig sedan i går. Jag har full förståelse för den kritik som riktas mot mig, men jag står för vad jag gör.

Så du har inte fått höra några elaka kommentarer när du handlat på Ica?

– Nä, ingenting! Bara någon som tittade roat och sa något om pengar.

Margareta Larsson flyttade till Tyresö för två år sedan. Efter att hon lämnade SD och slutade att delta i arbetet i riksdagen öppnade hon i december en massagesalong i ayurvedastil i Tyresö.

Har du inga planer alls på att återgå till riksdagsarbetet?

– Det är inte hugget i sten att jag inte går tillbaka. Men som politisk vilde måste jag först tänka ut vilka frågor jag vill driva.

ANNONS

Margareta Larsson är SD-ledaren Jimmie Åkessons svärmor. Enligt Aftonbladet har han tagit avstånd från hennes agerande, som han menar skadar partiets anseende.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.