SD-topp pekas ut som näthatare

Efter ett avslöjande om näthat mot moskéer och asylsökande lämnar Josefin Helander, SD i Sollentuna, alla sina politiska uppdrag.

I onsdags avslöjade tidningen Expressen i samarbete med Researchgruppen att Josefin Helander, ordförande i Sverigedemokraternas lokalförening i Sollentuna, skrivit anonyma hatkommentarer på nätet.

Enligt tidningen har Josefin Helander, som haft förtroendeuppdrag som nämndeman vid Attunda tingsrätt och som ledamot i kommunfullmäktige i Sollentuna, skrivit följande kommentarer på nätet:

”Det finns inga moderna straff hårda nog för de brott dessa asylparasiter och deras biträden begår mot det svenska samhället. Skicka dem alla raka vägen tillbaka till krigshärdarnas mitt utan pengar, skydd ­eller rättigheter”.

Om byggandet av en moské ska hon ha skrivit:

”Dumpa grisblod på byggnadsplatsen. Gör den haram.”

En annan kommentar lyder:

”Den dagen man börjar riva moskéer blir verkligen en dag att fira.”

Även Folkpartiets tidigare partiledare Bengt Westerberg ska ha varit måltavla för hennes näthat: ”Det är inte likt mig att ta ställning MOT svenska pensionärer men Westerberg förtjänar inte en trygg ålderdom, han förtjänar att brinna för vad han gjort mot det här landet.”

Josefin Helander uppger själv att kommentarerna är skrivna under perioden 2009–2010, vilket var innan hon blev medlem i SD och fick sina förtroendeuppdrag.

Hon säger också att hon inte vet om alla kommentarer från hennes konto är hennes egna.

– Vissa av dem känns väldigt främmande, särskilt de som gäller muslimer och islam. Jag kan bara anta att dessa kommentarer, om de är mina, är skrivna för att jag ville ”passa in” i den grova jargong som rådde på denna sajt, skriver hon i ett mejl till Mitt i.

Hon anser också att man ”bör se till hur lång tid som passerat sedan kommentarerna skrevs, samt att de är skrivna av en privatperson som vid tillfället inte hade en tanke på att bli politiker”.

”För någon som just fyllt 26 år är fem eller sex år en väldigt lång tid och man hinner växa och mogna mycket som person under denna tid”, skriver hon.