Se skräckisar, laga mat och bygg robotar

pumpa halloween
Höstlovet närmar sig, med skräck och mys.
Farstas unga behöver inte åka bort för att ha kul på höstlovet. Fritidsgårdar, parklekar och bibliotek har laddat med allt från skräckfilmsvisningar och matlagning till robotbygge och cirkus.

Vill du bygga en egen robot? På torsdag den 3 november har du chansen. Alla barn mellan 8 och 12 år är välkomna till Sköndals bibliotek klockan 13–15 för att leka och skapa – och fundera på vad en robot egentligen är.

Robotverkstaden är en av de höstlovsaktiviteter som biblioteken i Farsta stadsdel laddat med. Andra exempel är Pokémonverkstad i Gubbängens bibliotek den 3 november klockan 14–16 och visningen av filmen ”Stora vänliga jätten” i Farsta bibliotek den 4 november klockan 13.

Också fritidsgårdarna har förberett sig inför lovet. På Tuben kan ungdomar mellan 15 och 19 år både laga mat (tisdag), se skräckfilm (onsdag), åka in till stan och se bio (torsdag) och gå på fest (fredag).

– När det gäller torsdagsbion har vi 20 biljetter och åker in till Söder med ungdomarna som får välja film. På fredagskvällens fest kommer troligen en artist, ungdomarna håller på att ordna det, säger Glara Sam, ungdomscoach på Tuben.

Stadsdelens övriga sex fritidsgårdar vänder sig till mellanstadie- och högstadiebarn. De har också en hel del att erbjuda, fler av lovdagarna. De har också en hel del att erbjuda, flera av lovdagarna. Ett exempel är Fagersjö fritidsgård, som har mörkerpromenad den 2 november och femkamp och grillning den 3 november.

Stadsdelens parklekar håller också öppet, klockan 13–17. Här kan de yngre barnen  till exempel baka (Forsängens parklek, 2 november), gå på maskerad (parkleken Odlarängen, 3 november), gå på läskig tipsrunda (Semlan, 4 november) eller se en eldshow (Farstaängen, 2 november kl 18).

– Jag vill gärna lyfta fram allt men om jag ska välja en extra rolig sak att det att Cirkus Cirkör kommer till parkleken Odlarängen, berättar Michael Palmi, enhetschef för fritidsavdelningen i Hökarängen och Fagersjö.

Cirkuskompaniet dyker upp vid Odlarängen på fredag den 4 november och erbjuder prova på-cirkus klockan 14–17. En akrobatisk avslutning på höstlovsveckan, alltså.

För kompletta program, hör med de enskida fritidsgårdarna, parklekarna och biblioteken.