ANNONS

SEB lämnar Rissne för nya Arenastaden

Solna jublar, Sundbyberg sörjer. Nu är det klart att SEB flyttar från Rissne till Arenastaden.

Vad som händer i bankhuset på Rissneleden är oklart.
ANNONS

Mer än 2 500 personer fyller varje vardag det enorma bankhuset på Rissneleden. Sundbyberg har planerat att bygga ut huset för att locka SEB att ha sitt huvudkontor där.

När Swedbank flyttade in på Landsvägen i maj såg Sundbyberg ut att bli ett riktigt finanscentrum.

Men den drömmen gick i kras förra fredagen.

– SEB ringde och tackade för ett gott samarbete. Det kändes tråkigt och lite förvånande. Vi har haft en god dialog med SEB och hoppades hitta en lösning för dem att stanna, säger kommunstyrelsens ordförande Jonas Nygren (S).

– Samtidigt tycker jag att det är väldigt bra att de stannar norr om stan, det gynnar hela regionen. Arenastaden är ett bra komplement till Sundbyberg, säger Jonas Nygren.

I Solna är tongångarna mer uppåt. Arenastaden får 4 500 nya arbetsplatser när SEB samlar tre kontor, förutom det i Rissne även kontoren på Södermalm och Sergels torg, i stadsdelen.

– Vi är såklart jätteglada att de väljer Arenastaden. Det visar att det är en het arbetsplats och ger underlag för affärer och skapar liv och rörelse, säger Pehr Granfalk (M), kommunstyrelsens ordförande i Solna.

SEB har i flera år letat ­efter en lämplig plats för sitt huvudkontor. Flera faktorer inverkade när valet föll på Arenastaden, berättar Anna Helsén, presschef SEB.

– Vi får något nytt vi kan anpassa redan från början efter våra behov. Arenastaden är spännande och har jättebra kommunikationer, och det blir ännu bättre när tunnelbanan kommer. Det var ett bättre alternativ än Rissne, säger hon.

ANNONS

SEB behåller sina datahallar och sin IT-verksamhet i Rissne, som huserar i runt en femtedel av fastigheten.

Men vad som händer i det 93 000 kvadratmeter stora huset när bankfolket lämnat skeppet 2018 är oklart. Planerna på att bygga ut kontoret läggs på is tills vidare.

RBS Nordisk Renting som äger fastigheten är dock inte oroliga för att huset ska stå tomt.

– Sundbyberg är en expansiv kommun och vi har ett bra samarbete. Vi jobbar aktivt för en lösning för hela fastigheten. Vi känner oss trygga med att det här kommer att lösas, säger företagets kommunikationsansvarige Anna Fall.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.