Sebastian från Vallentuna är redo för Funkismellofinalen

Sebastian Öhgren.
Sebastian Öhgren.
Med 50-talsdängan "Jag vet" har Sebastian Öhgren från Vallentuna tagit sig till final i Funkisfestivalen.
I augusti tävlar han inför en publik på 2000 personer.

Semifinalen ägde rum på Nalen i måndags kväll och Sebastian Öhgren sjöng ”Jag vet”, en svensk cover på 50-talsdängan ”I know” som på sin tid tolkades av bland andra Perry Como. I Sverige är det Vikingarna som gjort låten känd och det var därför en dansbandstappning som framfördes på Nalen.

Det är andra gången som Sebastian Öhgren från Lindholmen deltar i Funkisfestivalen. Förra gången var 2015 med Streeplers ”Du siktar högt”.

Syskon

– Vårt mål är att så många som möjligt ska få stå på scen. Och vi vill göra dem synliga i ett kulturevenemang, ta ner trösklarna för alla som har fördomar. I det här sammanhanget är det inte synd om någon, de är med som artister, säger Micke Valier, kommunikatör på Funkisfestivalen. 

Funkisfestivalen är en sångtävling för personer med kognitiva och neuropsykiatriska funktionshinder. Den startade i Upplands Väsby men numera hålls den inne i stan. I år var Elin Öhgren konferencier. Hon har bland annat jobbat på Wallmans och Golden Hits. Och är syster till Sebastian Öhgren.

Riksfinalen blir på Stockholm Waterfront den 26 augusti.