Ny secondhandbutik slår upp portarna på Skärsätra torg

Skärsätra torg
Här öppnar den nya second handbutiken.
Röda korset på Lidingö hoppas att den nya second handbutiken ska bli en ny mötesplats.
– Man ska kunna dricka kaffe, handla saker och skänka, säger Cecilia Flodin Bernadotte.

Finns också där poddar finns, tex Podcaster, Acast eller Podbean.

På Skärsätra torg, i järnaffärens gamla lokaler kommer snart en ny second handbutik att slå upp portarna. Röda korset ligger bakom initiativet.

– Det ligger verkligen i tiden att ta tillvara saker. Människor i alla åldrar köper mycket second hand, säger Cecilia Flodin Bernadotte, medlem i Röda korsets lokala styrelse.

Det är hon och styrelsekollegan Catarina af Sandeberg som ska driva butiken. Röda korset drev tidigare blev second handbutik på Baggeby torg men där var inte lokalen, bland annat med trappor, inte ultimat.

Röda korsets lokala styrelse på Lidingö: Suzanne Lundberg, Cia Kaller, Ordförande Eva Forsberg Rundgren, Cecilia F Bernadotte, Elisabeth Werner och Elen Shirindi.

Invigning efter sommaren

Efter att letat ett tag hittade man den aktuella lokalen på Skärsätra torg. Öppningsdatum är inte helt fastspikat men verksamheten kan smyga igång senare i maj och absolut senast 6 juni.

Sedan kommer butiken att ha en större invigning efter sommarsemestrarna.

Både kaffe och business

Cecilia Flodin Bernadotte hoppas på ruljans i butiken. Men också att den blir en trevlig mötesplats.

– Vitsen är att de ska bli en mötesplant där man kan dricka kaffe och handla. Och att folk kan skänka saker som vi sedan säljer och ser till att pengarna går till Röda korsets projekt.