Seger för handlare i Skärholmen

Skärholmen centrum
Ledningen för Skärholmen centrum fick backa.
Handlarna i Skärholmen centrum slipper förlängda öppettider på söndagar.
– Ledningen backade efter våra protester, säger företagarföreningens ordförande Ferit Gabriellson.

För två veckor sedan gick handlarna i Skärholmen samman i en protest mot centrumledningens beslut att förlänga öppettiderna på lördagar och söndagar. Ledningen ville hålla öppet klockan  10–19 på söndagar i stället för klockan 11–18. På lördagar ville man förlänga öppettiderna från klockan 10–18 till klockan 10–19.

– Jag ordnade en protestlista som 85 företag skrev på. Det är en stor majoritet. Dessutom skickade många företagare egna mejl, säger Ferit Gabriellson.

Protesterna tog skruv. Nu har centrumledningen backat. Det blir ingen förlängning av öppettiderna på söndagar. Bara lördagarnas öppettider förlängs en timme, men det börjar gälla den 1 mars i stället för i januari.

– Det känns väldigt bra. Vårt argument var bland annat att det skulle bli väldigt dyrt att ha personal under söndagskvällarna, samtidigt som försäljningen inte skulle ge så mycket. Många hade tvingats stänga om det drivits igenom, säger Ferit Gabriellson.

Han är också nöjd med att Carl Strufve, Sverigeansvarig för centrumägaren Grosvenor Europe, på kort varsel kom till ett möte med en grupp företagare.

– Han var väldigt bra. Han insåg allvaret och lyssnade på vad vi hade att säga, säger Ferit Gabriellson.