Seglarhotellet säger upp personal

Sandhamn med Seglarhotellet i bakgrunden.
Hälften av de anställda på Seglarhotellet sägs upp.
Seglarhotellet på Sandhamn säger upp en stor del av sin personal. Redan på söndag stängs hotellet för privatgäster. "Det är katastrof på ren svenska", säger Arne Andersson som jobbar på hotellet till SVT.

Mer än hälften av de anställda på Sandhamns seglarhotell sägs upp. Det innebär att cirka 20 personer tvingas gå. Bakom nedskärningarna står ekonomiska problem
– Vi har jobbat mycket med privatmarknaden men det är för få dagar man fyller när det inte är säsong och därför har vi haft lönsamhetsproblem helt enkelt. Från och med den 1 januari kommer vi därför att storsatsa på grupper- och konferenser, säger vd:n Oscar Lindeberg till SVT Nyheter Stockholm.

Hotellet – den största arbetsgivaren

Kvar blir 15 helårsanställda och under sommarens högtryck anställs instället säsongsanställda. Arne Andersson är en av em som jobbar på hotellet och är den enda av de som är fastboende på ön som blir kvar. Han tror att nedskärningarna kommer att slå hårt mot boende på Sandhamn.
– Jag tycker det är katastrof på ren svenska. Det drabbar väldigt många här ute. Hotellet är ju den största arbetsgivaren på ön. De som är boende här på ön kommer ju tvingas flytta, säger han till SVT.