ANNONS

Selwan från Skärholmen är Årets Idrottsprofil

Selwan Aljaberi, Skärholmenbo, fotbollsspelare på elitnivå och lärarvikarie.
Selwan Aljaberi, Skärholmenbo, fotbollsspelare på elitnivå och lärarvikarie.
Selwan Aljaberi, Skärholmenbo, fotbollsspelare på elitnivå och lärarvikarie.
Selwan Aljaberi, Skärholmenbo, fotbollsspelare på elitnivå och lärarvikarie.
Han är fotbollsspelare på elitnivå och populär vikarie i grundskolan.
Nu har Skärholmenbon Selwan Aljaberi utsetts till Årets Idrottsprofil.
ANNONS

Selwan Aljaberi är en 26-åring med många talanger. Han är inte bara fotbollsspelare på elitnivå. Han är också lärarvikarie, uppmärksammad för sitt goda handlag med barnen. I fredags kväll utsågs han till Årets idrottsprofil, av Pedagogpoolen, där han ingår.

– Jag var en av ungefär 30 nominerade och trodde inte att jag skulle vinna. Det är jättekul, säger han.

Selwan Aljaberi kommer från Lund men bor numera i Skärholmen – praktiskt eftersom han spelar för Södertälje FK. Som lärarvikarie hoppar han runt mellan olika skolor i Stockholmsområdet  – och undervisar såväl förstaklassare som högstadielever. Toppen, tycker han.

– Jag tror att eleverna gillar mig för att jag är lite yngre, för att jag är fotbollsspelare, för att jag deltar själv och blir lite som en vän. Samtidigt är jag bra på att leda också, jag visar tydligt hur jag vill ha det, säger han.

När Selwan Aljaberi undervisar yngre barn tonar han ner tävlingsinslaget, men när barnen blir äldre blir det mer av det vid hans lektioner.

– Jag är lekfull men kör samtidigt tävlingar. Ungdomar ska lära sig att tåla en förlust och kunna gå vidare – och vinner de ska de veta att det kan vara de som förlorar nästa gång, säger han.

Att vara aktiv fotbollsspelare är en klar fördel i mötet med nya elever, som blir nyfikna och intresserade på den nya vikarien.

–  Jag brukar delta mest i början av lektionerna. Då brukar jag visa mina skills också, det gillar de! säger Selwan Aljaberi.

ANNONS
Fakta

Så löd juryns motivering

Förskolor och skolor där vikarier från Pedagogpoolen arbetar han nominerat vikarierna. Sedan har en jury utsett vinnarna.

Juryns motivering till att utse Selwan Aljaberi till Årets idrottsprofil löd:

”Med sin bakgrund inom fotbollen, sin höga ämneskunskap och sitt stora engagemang är han en klockren idrottsprofil. Han är lekfull, snabbtänkt och utstrålar samtidigt auktoritet. Hans passion för idrott tillsammans med tydliga ledaregenskaper gör honom till en mycket efterfrågad och uppskattad idrottsvikarie.”

Syftet med priset är att skapa intresse för lärarvikariernas betydelsefulla roll och vikten av vuxna förebilder i skolan.

Källa: Pedagogpoolen
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.