ANNONS

Fira semester på hemmaplan med Linn och Antons bästa tips

farsta, hemester. Linn Bergstedt och Anton Brånby med hundarna Atlas (stor), Kira (liten mörk) och Lillan (liten ljus). Bild tagen vid Farsta Strandbad.
Linn Bergstedt och Anton Brånby med hundarna Atlas, Kira och Lillan.
Ågesta, Magelungen och Farstanäset. Det är Linn Bergstedt och Anton Brånbys bästa tips för hemester i Farsta-trakterna.
ANNONS

Linn Bergstedt och Anton Brånby kommer gående med sin lilla hundflock längs strandkanten vid Farsta strandbad. Deras sommar blir mest på hemmaplan i år.

Full fart i centrum

Som det blir för de flesta som bor i söderort. Och det märks i Farsta centrum där det är full fart och mycket folk enligt Linn och Anton.

– Men jag tycker folk håller avstånd och visar respekt ändå, säger Linn Bergstedt.

Här är deras tre bästa tips för semester på hemmaplan:

Magelungen

Sjön Magelungen ingår i Tyresåns sjösystem och här finns flera badplatser, bland annat Farsta strandbad och Ågesta naturistbad. Från Fagersjö till Farsta finns en strandpromenad och runt Farstanäset går en 3,5 km lång naturstig. Vintertid plogas en skridskobana vid Farsta gård.

– Det är så avslappnande om man mår dåligt att komma ner till vattnet här. Det är meditativt. Dessutom ligger Farsta Gård i närheten. Det är också väldigt fint där, säger Linn.

– Ja, till och med när det regnar som i dag är folk glada och trevliga här, instämmer Anton.

Farstanäset:

Den kuperade halvön Farstanäset sticker ut i Magelungen. Näset är en gammal kulturbygd med gravhögar från folkvandrings- och vikingatiden. Näset och hela området var odlingsbygd med ett 1700-talstorp som lydde under Farsta gård. sedan 1912 ägs området av Stockholm stad och är numera obebott.

ANNONS

– Där kan man promenera runt i skogen i timmar. Man kan gå ända bort till Huddinge. Där kan man få vara ifred, det finns alltid en plats för alla där, säger Linn.

Ågesta:

Ågesta är ett skogsklätt friluftsområde med golfbana, skidspår och bad som ligger en  kort promenad över Ågestabron. Här ligger också Ågesta gård med anor från 1600-talet. En del av Orlångens naturreservat ligger i Ågesta.

– Där finns hur mycket skog som helst och en brukshundsklubb. Där kan man gå på kurser med sina hundar i naturen. Det är jättefint. Funkar både för friluftsmänniskor och de som bara vill sitta och ta det lungt, säger Linn och Anton.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort – Farsta Sköndal Gubbängen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.