Reza vill åt semesterkänsla med sina tapas

Reza Jafaripou är inte nervös – trots att El Olivo öppnar om bara en månad.
Reza Jafaripou är inte nervös – trots att El Olivo öppnar om bara en månad.
Tre ton av andalusisk dekoration och spanska kockar ska få Täbyborna att känna sig som att de kliver in på restauarang i Marbella.
– Jag vill att allting ska kännas äkta, säger ägaren Reza Jafaripou som öppnar en ny tapasrestaurang i Täby.

Inne i det som ska bli Täbys första riktiga tapasrestaurang ligger det stora högar med cementsäckar och väggarna är än så länge fortfarande gråa av spackel.

– Här ska det stå ett stort olivträd, vilket passar restaurangen med tanke på namnet, säger Reza Jafaripou och pekar på en plats mitt i byggkaoset.

Hans nya restaurang ska ligga vid Täby torg, som Täby Nyheter var först med att berätta, och nu väntar ett hektiskt arbete fram till att ”El Olivo” öppnar den första december.

”Jag vill att allting ska kännas äkta”

– Vi måste öppna den första december, det har jag sagt till dem, skrattar han och sneglar på hantverkarna.

Reza känner sig lugn inför öppnandet av restaurangen – trots att det finns mycket kvar att göra. Foto: Erik Lejdelin

Gammal i gemet

Men han är inte ett dugg nervös. Innan hans 15 år långa vistelse i Spanien drev han flera restauranger i Globen, Kista och på Drottninggatan. Han drev dessutom en ”El Olivo”-restaurang på Upplandsgatan inne i Vasastan.

– Hade det varit första gången jag öppnade en restaurang hade det varit nervöst, men nu vet jag att allt kommer att lösa sig.

Men branschen har förändrats, säger han – det handlar inte bara om att vara duktig på att laga mat.

–  Man måste kunna driva ett företag och lösa alla detaljer runtomkring för att restaurangen ska lyckas.

Tre ton av dekorationer

Det som återstår är bland annat tre ton av andalusisk dekoration som ska fraktas från Spanien.

– Jag vill att allting ska kännas äkta, därför kommer vi att ha kakel, golv och inredningsdetaljer från Spanien.

Och det är inte bara inredningen som kommer att bli helt spansk. Även alla i personalen kommer från Spanien – bland annat kommer en kock som jobbat på en Michelinkrog flygas in och hjälpa till att sätta de moderna bitarna på menyn. Och det blir hundra procent spansk tapas.

– Det är det jag älskar och det är så jag vill ha det.

Hur vill du att Täbyborna ska känna när de kliver in på din restaurang?

– Som att de är i Spanien och att minnen från semesterresor i Marbella och Malaga väcks till liv, säger han.