Min lokala hjälte

Glöm semlan – bulla upp med kanemlan

Kanemlan.
Kanelbulle och semla i ett.
Camilla Uhre på Ica Maxi i Gustavsberg med årets nyhet Kanemlan.
Camilla Uhre på Ica Maxi i Gustavsberg med årets nyhet Kanemlan.
Semmelwrappen och semmelpizzan kan slänga sig i väggen. Nu finns en fusion mellan hetväggen och kanelbullen. Möt kanemlan!
– Den är jättegod, säger Camilla Uhre, som bakar den.

De har sålt wienersemlor, vaniljsemlor och chokladsemlor och varit med i flera semmeltest. Vi pratar om bageriet på Ica Maxi i Gustavsberg. Förra året tog personalen en paus i experimenterandet, men nu är de tillbaka med årets nyhet Kanemlan.
– Det är en blandning av en kanelbulle och en semla, Camilla Uhre på bageriet.

LÄS MER: Här hittar du stans roligaste semmelvarianter

Började som en rolig idé

Kanelbullen, som redan har mandelmassa och kardemumma i vetedegen öppnas och får en botten och ett lock, sedan fylls den med mandelmassa och grädde. Idén till bakverket kom när kollegorna på bageriet stod och pratade om olika sorters semlor och vad som skulle slå 2017.
– Vi tänkte att vi också borde kunna komma på någon rolig idé och tänkte att kanel och semla är nog gott. Så vi testbakade och kanemlan kom till, säger Camilla Uhre.

”Vi tänkte att kanel och semla är nog gott”

Kanemlan.

Kanemlan.

Har provsmakats i radio

Bakverket har snabbt blivit populärt efter att ha avsmakats i flera radioprogram och har redan burits hem av sötsugna kunder.
– Det går faktiskt jättebra för den. Vi säljer mer och mer för varje dag. Ryktet sprids och de flesta som smakar tycker att den är jättegod och rolig. Jag tror inte att man tröttnar på den vanliga semlan, men ibland är det roligt att testa något nytt, säger Camilla Uhre.

LÄS FLER VÄRMDÖNYHETER: 

Så mycket får Värmdö i flyktingmiljarder

Fördubblat antal viltolyckor förra året

Två gripna efter skjutning i Grisslinge