ANNONS

Sena svar på frågor om ungdomssituationen

Plötsligt fick Hässelby ett nytt medborgarhus i Vita villan och nu har fritidsgården Lyktan öppnat igen.

Men oppositionen kritiserar nu att varken de eller medborgarna har haft någon insyn i arbetet för att lösa ungdomssituationen, trots skrivelser och medborgarförslag.
ANNONS

För över ett halvår sedan begärde Alliansen svar på hur förvaltningen skulle lösa den stökiga ungdomssituationen i Hässelby. De har ännu inte fått svar.

Bo Arkelsten (M) tycker att ett halvår är alldeles för lång tid för att få veta hur förvaltningen löser en brådskande situation.

– Skrivelserna handlade bland annat om hur förvaltningen skulle lösa den akuta situationen på biblioteket i Åkermyntan, säger han.

Det var i våras som biblioteket stängde vissa tider eftersom ungdomar kom dit och gjorde att det blev för stökigt.

Bo Arkelsten tar också upp ett medborgarförslag som skickades in i våras. Det var församlingspedagogen Maria Liljewall och flera ungdomar som föreslog att öppna upp fritidsgården Lyktan i Hässelby torg igen, just på grund av stöket på biblioteken. Stadsdelsnämnden beslutade att hämta in synpunkter och sedan återkomma med eventuella förslag på åtgärder, något som inte har gjorts.

Nämndens ordförande Kadir Kasirga (S) menar att handling säger mer än ord.

– Vi har ju öppnat ett nytt medborgarhus i Vita villan och sedan har vi precis öppnat upp Lyktan igen, det ska vara öppet där tre dagar i veckan, säger han.

Bo Arkelsten efterlyser dock en öppen dialog där medborgare och opposition får reda på verksamhetens processer, särskilt när någon uttryckligen har frågat.

Nu ska förvaltningen svara på frågan om hur lång tid som anses skäligt för att få svar på en skrivelse angående akuta situationer.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Västerort - Hässelby Vällingby Spånga direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.