ANNONS

Nytt seniorboende planeras i Bergshamra

Ett seniorboende fungerar som ett vanligt boende men riktar sig endast till seniorer.
Ett seniorboende fungerar som ett vanligt boende men riktar sig endast till seniorer.
Ett nytt seniorboende kan byggas i Bergshamra. Kommunen har pekat ut en fastighet i sydvästra Bergshamra som ett bra alternativ och fastighetsägaren Magnolia Bostad har sagt sig vara intresserade av att bygga cirka 100 seniorlägenheter här.
ANNONS

Efterfrågan på bostäder för äldre ökar i Solna. Under året har kommunen därför utrett möjligheten att bygga ett nytt seniorboende i Bergshamra.

Nu har man pekat ut fastigheten Skogskarlen 3 som ligger i sydvästra Bergshamra, som ett förslag bra för ett nytt boende. Man har även haft diskussioner med fastighetsägaren Magnolia Bostad, vilka har visat intresse för att omvandla huset till ett seniorboende med cirka 100 lägenheter.

– Det ska vara tryggt att bli äldre och då lämpar sig ofta dessa boendeformer bra. Det är väldigt roligt att kunna etablera ett seniorboende med 100 lägenheter i ett så fint läge, säger Samuel Klippfalk (KD), kommunalråd och ordförande i omvårdnadsnämnden.

Ett seniorboende fungerar som ett vanligt boende men riktar sig endast till seniorer. Detta boende är tänkt att komplettera det trygghetsboende som Signalisten planerar att bygga i Bergshamra centrum.

Planerna på en etablering fortsätter under 2018.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.