ANNONS

Seniorkoncept kan få ut villor på marknaden

Här vill Riksbyggen bygga seniorbostäder.
Här vill Riksbyggen bygga seniorbostäder.
Så här ser det ut på platsen i dag.
Så här ser det ut på platsen i dag.
19 bostadsrätter ska vara på plats i och redo att flyttas in i 2021. Det är planen när ett byggföretag vill skapa 19 seniorbostäder i Olovslund.
ANNONS

Ett hus med plats för 19 lägenheter vigda för folk med livserfarenhet är på gång i Olovslund. För att få köpa en bostadsrätt krävs att du är över 55 år gammal. Och enligt Riksbyggen, som ska uppföra lägenheterna, kan det leda till en kedjeeffekt som frigör ett stort antal villor.

– Här finns det otroligt många villor, och många som känner att de vill lämna huset men inte området. Drömscenariot är att frigöra 19 villor för yngre familjer att flytta in i, säger Stefan Nilsson på Riksbyggen.

I seniorboendet som planeras kommer det att finnas en särskild bostadsvärd som hjälper till med ”allt från att vattna blommor till att skruva upp hyllor och andra vardagsärenden”, enligt byggföretagets pr-avdelning.

Inget pensionärspalats

Men något pensionärspalats är det inte tal om, enligt Stefan Nilsson.

– Nej då, men det är ett boende vi tagit fram för aktiva seniorer i samma skede i livet.

Vad kostar en lägenhet?

– Det är för tidigt att säga. Något över genomsnittligt marknadspris i området. Hade de sålts i dag så hade de kostat runt 60 000 kronor i kvadratmeterpris, men det är väldigt tidigt att säga något om pris.

Huset ska hamna vid Olovslunds station i korsningen Skaldevägen/Sigurdsvägen, där det i dag ligger en lekplats. Planerna går ut på samråd onsdagen den 20 september, och då får allmänheten lämna synpunkter på bygget.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.