ANNONS

Seniorer på gamla hojar

Majvor och Villy Pettersson på en BMW R75. I helgen är de och Tord Pantzar med och arrangerar mc-rallyt.
Majvor och Villy Pettersson på en BMW R75. I helgen är de och Tord Pantzar med och arrangerar mc-rallyt.
Ett rally på 13 mil på gamla motorcyklar genom Södertörn. Det arrangerar Motorcykelhistoriska klubben på söndag. Dessutom firar de 50 år.
ANNONS

Triumph, Honda eller Harley Davidsson – på Motorcykelhistoriska klubbens rally är det stor blandning på vilka hojar som körs. Flera av motorcyklarna har dessutom mer än 50 år på nacken. Paret Majvor och Villy Pettersson, som bor i Botkyrka, har varit med i klubben sedan den startade 1967 och de ser fram emot helgens rally.

– Det är motorcykelintresset som är grunden för våra träffar. Jag var mc-intresserad långt innan jag träffade Villy. Då fastnade jag nästan för hans motorcykel först, säger Majvor Pettersson.

I år fyller Motorcykelhistoriska klubbens riksavdelning 50 år. Stockholmsdelen har två år kvar till sitt jubileum.

– Nu på söndag är det vårt årliga rally. Fast det är inte någon hastighetstävling utan liksom en tipsrunda på två hjul, säger Tord Pantzar, ordförande för klubbens Stockholmsavdelning.

De flesta som är medlemmar i klubben är äldre och Tord Pantzar berättar att ett av klubbens stora problem är att rekrytera nya och unga medlemmar.

– Det är lite tråkigt. Men alla schyssta killar och tjejer är välkomna. Vi har många aktiviteter under året och man behöver inte ens ha en motorcykel för att vara medlem, säger Tord Pantzar.

Rallyt startar vid Röda cafét i Vårby och går sedan 13 mil genom Södertörn.

Klubben räknar med att ungefär 100 till 120 hojar kommer att delta, och Majvor Pettersson berättar att det brukar vara väldigt uppskattat med många som kommer och kollar. Men själv åker hon inte längre.

– Jag brukade köra men var tvungen att lägga av efter en rygg-operation för två år sedan. Nu får jag åka bakom gubben, fast det är inte alls lika roligt, säger hon.

ANNONS

Huvudintresset för klubben är fordon äldre än 20 år. Men även nyare motorcyklar är välkomna att delta i rallyt.

Tord Pantzar berättar att man inte ens behöver vara medlem för att åka med. Motorcyklarna spänner generellt från 50- till 80-tal och de flesta välkända märken är representerade.

– Den äldsta som åker är en man på 84 år. Vi är flera äldre gubbar och gummor som kör, säger Majvor Pettersson.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.