ANNONS

Gunilla startade mobiljunta för äldre – prisas

Gunilla Yhuel Sätterberg Volontärbyrån.
Gunilla Yhuel Sätterberg delar med sig av sina kunskaper till andra äldre i Botkyrka.
Gunilla Yhuel Sätterberg från Norsborg jobbar för att äldre ska förstå teknik och inte hamna utanför i dagens samhälle.
På SeniorNet Botkyrka har hon bland annat startat en mobiljunta där äldre hjälper varandra förstå smarta telefoner och surfplattor.
-En halv miljon personer står utanför vårt digitala samhälle, och de flesta av dem är äldre, säger Gunilla Yhuel Sätterberg i ett pressmeddelande.
ANNONS

På den Internationella frivilligdagen den 5 december delar Volontärbyrån ut pris till Årets volontär i Sverige.

”En halv miljon utanför”

I år tillfaller priset Gunilla Yhuel Sätterberg som jobbar för äldre ska förstå teknik och inte hamna i ett digitalt utanförskap i ett samhälle där väldigt mycket bygger på att du kan hantera teknik.

-En halv miljon personer står utanför vårt digitala samhälle, och de flesta av dem är äldre, säger Gunilla. Jag vill bidra till att minska den siffran, eftersom kunskap om datorer, mobiler och sociala medier kan öppna en helt ny tillvaro för de äldre, där de kan hålla kontakt med vänner och familj och sköta vardagsbestyr som att betala räkningar, säger hon i ett pressmeddelande från Volontärbyrån.

Gunilla är en sann inspiratör och en fantastisk representant för Sveriges tre miljoner ideellt engagerade!

Volontärbyrån

I motiveringen skriver Volontärbyrån

”Hon leder kurser och cirklar med stor entusiasm och har hjälpt och inspirerat många äldre genom åren. Gunilla bidrar ständigt med nya idéer och har bland annat startat en ny verksamhet som kallas Mobiljunta, där äldre träffas och hjälper varandra med sina smarta telefoner och surfplattor. Gunilla är alltid glad och positiv och har en suverän pedagogisk förmåga.”

Vidare skriver man:

”Som Årets volontär är Gunilla en sann inspiratör och en fantastisk representant för Sveriges tre miljoner ideellt engagerade!”

ANNONS
ANNONS