Min lokala hjälte

Sensationell seger för Emma från Tumba

Emma Tedenström från Tumba kammade hem SM-guld med hästen Giacomo i ponnydressyr i Löddeköpinge. "Det är en jättehärlig känsla", säger hon om att vara bäst i Sverige.

SM Guld och SM Brons i ponnydressyr till Emma Tedenström från Tumba. Det är resultatet efter SM i Löddeköpinge som hölls av Dagstorps ryttarförening. Emma tävlade för Sundby ridskola i Huddinge och förra året var det första gången som en ridskola vunnit på 28 år och samma sak hände i år. SM-guldet tog hon med hästen Giacomo och SM-bronset med hästen Emmy P som hon vann guld med förra året. Att stå som segrare efter alla kval var en speciell upplevelse.

– Det är ju så otroligt att få veta att man är en av de bästa i Sverige. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara men det är en jättehärlig känsla, säger Emma Tedenström.

Hon hade förberett sig genom att rida varierat i skog och mark. Efter en lång tur till Skåne var det dags för SM i ponnydressyr. Flera moment skulle bockas av där deltagarna rider tre olika tävlingar som sedan slås ihop till den slutgiltiga A-finalen, och dit kom Emma Tedenström. När så resultaten efter de tre kvalen slogs ihop visade det sig att Emma hade bästa procent och stod som segrare. Tuffast var A-finalen i Kür, där hon och Giacomo visade upp ett eget program till musik som Emma sammanställt och som bedömdes av fem domare.

– Att få allt att tajma rätt var helt klart det svåraste, säger hon.

Hur hon ska toppa segern vet hon inte än men nöjd är hon onekligen och det väl värt.

Förutom Emmas SM-guld och SM-brons gick det bra för andra tävlande. Linnea Karlsen och Erwin P red sig till seger i B-finalen för C-ponnyer.

Någon som är stolt över framgångarna är ordförande i Sundby ridskola, Fatima Nitz, som tycker att det är sensationellt att de vunnit guld igen efter att ingen ridskola gjort det på 28 år, innan Emmas vinst förra året, annars är det oftast privata ryttare som tar hem vinst.

– Det är verkligen stort att vi har så många som är på den här nivån på Sundby ridskola, säger hon.