ANNONS

Separatorhuset fylls med verksamhet igen

Separatorhuset i korsningen Fleminggatan och Pipersgatan.
Separatorhuset i korsningen Fleminggatan och Pipersgatan.
Separatorhuset i korsningen Fleminggatan och Pipersgatan kommer nu till användning när Tekniska nämndhuset ska byggas om.
ANNONS

Tekniska nämndhuset på Kungsholmen ska utvecklas till en mer modern arbetsplats. Omkring 1 400 personer ska arbeta i huset samtidigt som delar av huset ska användas till andra ändamål än idag. Frågan har diskuterats intensivt de senaste åren, inte minst eftersom den borgerliga oppositionen hellre sett bostäder på platsen.

Den stora ombyggnationen innebär samtidigt att verksamheter som idag finns i huset behöver evakueras under en tid. Det står nu klart att miljönämnden kommer att flytta ut först. Det kommer att ske i slutet på sommaren.

Miljönämnden kommer dock inte att flytta särskilt långt. Evakueringsplats blir nämligen Separatorhuset i korsningen Fleminggatan och Pipersgatan. I nämndens egen verksamhetsberättelse framgår det att omflyttningen kommer att innebära betydligt mindre arbetsytor än vad nämnden har idag.

Det pampiga Separatorhuset från 1901 har i långa perioder stått tomt. För ett antal år sedan planerade staden att sälja huset men 2014 beslutade politikerna sig för att behålla byggnaden.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.