Seriespel för Göta Tranebergs-flickor

Satsningen på en kvinnlig ledare i skridskoskolan gav resultat.För första gången har Göta Traneberg hockey ett flicklag i seriespel.

För två år sedan startades ett damlag i Göta Traneberg IK. Men en förening är inte komplett utan verksamhet för alla kön i alla åldrar, tyckte den spelande lagledaren Jannice Sanrell och började vara med på skridskoskolan för att locka fler flickor till ishockeyn.

Ifjol arrangerades speciella tjejträningar. Den här säsongen har klubben för första gången anmält ett flicklag till seriespel.

Totalt ingår 25-30 tjejer i truppen.

Förra helgen uppmärksammades World Girl’s Ishockey Weekend runt om i världen. Göta Tranebergs nystartade flicklag bjöd in till hockeykalas för att locka ännu fler tjejer att prova på att spela.

Det fanns utrustning att låna och lagets assisterande tränare Julia Åberg som även är målvakt i Djurgårdens lag i Riksserien var på plats, trots att hon kom direkt från en match.

Ett 20-tal tjejer provade på att spela.

– Förhoppningsvis kommer några av dem tillbaka för att träna med Göta Tranebergs tjejer, säger tränaren Jannice Sanrell.