ANNONS

Serietjuvar döms för kaffestöld på Coop Extra

Kaffe ica snatteri stöld
Kaffe – stöldbegärliga varor.
Tre tjuvar har varit på stöldturné runt om i Sverige. I februari kom oturen till Järfälla där kaffe till ett värde av 11 000 kronor stals från Coop Extra två gånger.
ANNONS

Kaffe stals från ett varuhus i Köping, eltandborstar stals i Helsingborg och fyra robotgräsklippare försvann i Kungsbacka.

Nu döms tre män för en våg av stölder runt om i landet. Tillvägagångssättet har varit liknande i butiker i hela landet – en har stått vakt under tiden den andra har gått in och stulit varor. Stöldgodset var ofta choklad, teknikprylar, skönhetsprodukter och kaffe.

Plockade på sig choklad

I februari i år kom stöldturnén till Järfälla och Coop Extra. Där döms en av de tre, en 20 år gammal man, för att vid två tillfällen ha stulit kaffe till ett värde av omkring 11 000 kronor (per tillfälle). Mannen fastnade på övervakningsbilder, men vem som varit hans medhjälpare kunde inte klargöras. 20-åringen erkände brottet i tingsrätten.

Ligor gör stöldräder och länsar butiker

Systematiska stölder

Åklagaren yrkade på att det stora antalet stölder skulle betraktas som grova eftersom de genomförts systematiskt och varit utspridda i landet för att försvåra polisarbetet. Men Halmstads tingsrätt höll inte med, de menar att det visserligen att det fanns ett visst mått av systematik men att det inte var klarlagt att de utspridda stölderna var planerade för att försvåra utredningen. Deras samlade bedömning är att brotten faller inom stöld av normalgraden.

Den äldre gärningsmannen utvisas, 18-åringen döms till skyddstillsyn och 20-åringen till fängelse 1 år och 6 månader innan även han utvisas.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.