ANNONS

Sex miljoner till för fräschare centrum

I koalitionens budget läggs pengar på att fräscha upp bland annat Jakobsbergs centrum. Man ska även utöka julbelysningen i centrumet.
I koalitionens budget läggs pengar på att fräscha upp bland annat Jakobsbergs centrum. Man ska även utöka julbelysningen i centrumet.
I sin budget för 2016-2017 avsätter koalitionen sex miljoner för att fräscha upp stadsdelarnas centrum. Dessutom satsas det på julbelysning och konst i Jakobsberg.
ANNONS

– Allt är relativt. I pengar är det skolan som är storsatsningen. Det här gäller städ och renhållningsfrågor. Mindre pengar ger väldigt mycket.

– Vi gör en rejäl satsning på renare och fräschare stadsdelscentrum – Viksjö, Jakobsberg och Barkarby, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

Sex miljoner ska bekosta ett lyft av centrumen och gå till poster som planteringar, nya parkbänkar, laga eventuella hål i gatorna och så vidare.

Utöver de sex miljonerna vill man anställa städvärdar till varje stadsdelscentrum. Det räknar man med att kunna bekosta inom budgeten för välfärdsjobb.

– Då kommer vi att ha en 24-timmarsstädning i centrumen – dels städar vår entreprenad på nätterna och värdar under dagtid. Tanken är att städpatrullerna ska jobba där det behövs oavsett vem som äger marken.

Inom budgeten vill man även utöka julbelysningen i Jakobsbergs centrum och följa upp konstverken Pojken och Giraffen med årliga konstnedslag fram till 2018.

Pengar satsas även på att bygga ut infartsparkeringen i Kallhälls centrum

– Vi behöver rejält med platser – speciellt nu när landstinget vill dra in busslinjer. Under 2017 vill vi anlägga fler platser, om det ska göras genom att bygga ett nytt däck eller hitta en ny plats ska nu utredas vidare.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.