Sex Pistols basist gästar Högdalen

På lördag hålls första stora skejttävlingen Bowlstock i Högdalen. Och på kvällen blir det konsert med Sex Pistols-basisten Glen Matlock.

Björn Gevert från föreningen Sthlm Sub Surfers är lyrisk över att Glen Matlock från det legendariska punkrockbandet Sex ­Pisols gästar Högdalen och den nya skejttävlingen Bowlstock.

– Det är skitkul! Fantastiskt! Vilken grej! Galet! Jätteroligt! Jag flippade ut helt när jag fick höra det förra veckan, säger han.

Det är en sponsor som sett till att Glen Matlock kommer till skejttävlingen – och spelar Sex Pistols-låtar tillsammans med artister som Ebbot Lundberg och Patrik Arve. Sponsorn bidrar även med en påkostad scen med ljud och ljus.

– Det blir välordnat med lampor och scenstrålkastare. Annars hade vi fått rådda med scenen själva, säger Björn Gevert.

Även Stockholms stad, Fryshuset och webbplatsen vert.nu är med och arrangerar denna första omgång av Bowlstock. Arrangörerna hoppas att det från och med i år ska bli en återkommande tävling. Plats finns för 500 personer och det är gratis inträde.

– Anledningen till att vi gör det här är att vi vill sprida skejtsporten och ha hit de bästa skejtarna i världen, säger Björn Gevert.

Totalt kommer över hundra åkare att tävla i Bowlstock 2015. Arrangörerna hoppas även på deltagare från andra länder.

– Ibland anmäler sig kända namn sista dagen, säger Björn Gevert.

Vi vill sprida skejtsporten och ha hit de bästa skejtarna.