ANNONS

Sex pojkar ertappade vid knarktillslag

ANNONS

Ett tips från en orolig förälder ledde till att Farstapolisens ungdomsgrupp i torsdags kväll gjorde en husrannsakan i en bostad i Sköndal.

I lägenheten påträffades sex ungdomar som alla misstänks ha varit påverkade av narkotika vid tillfället.

– Samtliga pojkar var minderåriga och den yngste var inte äldre än tolv år gammal, säger Anders Rissel, tillförordnad närpolischef i Farsta.

En av pojkarna bodde i lägenheten men någon vuxen person fanns inte hemma vid tillfället. Däremot fann polisen även en mindre mängd cannabis i bostaden.

– Det finns även misstankar om att en eller flera av ungdomarna kan ha sålt cannabis till andra ungdomar, säger Anders Rissel.

Under fredagen satt en av de lite äldre pojkarna anhållen för förhör och under helgen pågick ett intensivt arbete med att utreda om det kan finnas ännu fler barn som har brukat, köpt eller sålt narkotika.

– Det är ju så klart extra angeläget med tanke på pojkarnas unga ålder. Nu samarbetar vi med stadsdelsförvaltningen och Maria ungdom för att ungdomarna så snabbt som möjligt ska kunna få hjälp, säger Anders Rissel.

De anmälda narkotikabrotten i Farsta stadsdel ökade under förra året. Enligt siffror från Brottsförebyggande rådet (BRÅ) anmäldes 953 narkotikabrott under 2011, medan motsvarande siffra för 2010 var 843 och för 2009 843.

Det är en markant skillnad jämfört med grannstadsdelen Skarpnäck, där anmäldes endast 561 narkotikabrott under förra året.

ANNONS